Exposició Les laies

Llum i tradició al Palau de la Virreina
Una escenificació de Josep Maria Civit
Del 4 al 9 de febrer, de 10 a 20 h. Divendres 10 i dissabte 11, de 10 a 24 h
Veniu a la Virreina i us podreu fer una foto amb la gegantona Laia al photocall que us hem preparat

Per Santa Eulàlia, en honor de la copatrona de la ciutat, les gegantes i gegantones de Ciutat Vella canvien de nom per dir-se Laia. Enguany les podreu veure al Palau de la Virreina en una passarel·la il·luminada com si fossin models del segle XXI, en una escenificació creada pel director de fotografia i il·luminador teatral Josep Maria Civit, artista convidat de les festes, que uneix la màgia de la cultura popular tradicional amb el poder de la llum com a llenguatge creatiu contemporani.

L’exposició «Les Laies» proposa una nova mirada sobre la bellesa d’aquestes figures, realçada gràcies a la llum suau i respectuosa de Civit, que permet valorar de manera especial la riquesa dels seus vestits i l’habilitat dels artesans que els han confeccionat. Una llum que també es projecta sobre les parets i sostres del vestíbul i permet admirar l’elegància de les seves línies. A l’exterior, el director de fotografia vesteix la façana del Palau de la Virreina amb una il·luminació contemporània de colors que canvien constantment.

La gegantona Laia us espera al photocall que el mateix Josep Maria Civit ha il·luminat curosament perquè les vostres fotografies siguin immillorables.

 

Josep Maria Civit
Guanyador del Premi Gaudí 2016 a la millor fotografia per la pel·lícula El Rey de La Habana, d’Agustí Villaronga, per la qual també va ser nominat als Goya, Josep Maria Civit va treballar com a fotògraf de premsa en publicacions com el Diari de Barcelona, Mundo, Triunfo, Cambio 16 o Interviú, fins que l’any 1979 va decidir dedicar-se plenament al cinema. Ha participat en produccions cinematogràfiques nacionals i internacionals de directors com Monte Hellman, Bigas Luna, Agustí Villaronga i Paul Leduc, entre d’altres. També és il·luminador de teatre i ha treballat en obres dirigides per Hermann Bonnín, Jordi Mesalles, Pere Portabella i Carles Santos.