Al Raval
hi ha de tot!

Què necessites?

Xarxa d’entitats amigues del comerç de barri

Les botigues, bars i restaurants d’un barri no només proveeixen de productes i serveis als veïns, treballadors i visitants. També són elements cohesionadors de la vida comunitària, donant vida als carrers, possibilitant relacions de veïnatge i implicant-se sovint en projectes socials o culturals.

És per això que les següents entitats i equipaments del Raval formen la Xarxa d’entitats amigues del comerç de barri, a través de la qual difonen el valor del teixit comercial i eines de promoció com aquest web.

 

Associació per a Joves TEB
El Teb porta més de 20 anys treballant al barri del Raval en l'àmbit socioeducatiu i la dinamització comunitària a partir de l'ús de les TIC.

Biblioteca Nacional Catalunya
Amb gairebé quatre milions de documents, està especialitzada en la recollida, conservació, promoció i difusió del patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual, gràfic i editorial de Catalunya, tant en el context analògic com digital.

Biblioteca Sant Pau - Santa Creu
És la biblioteca del barri del Raval, oberta a qualsevol ciutadà i ciutadana que vulgui utilitzar-ne els serveis.

Casal dels Infants del Raval
Treballen amb infants i joves amb necessitats socials per aconseguir millores concretes i duradores en el seu creixement i en el seu entorn proper, afavorint la transformació social a través d’un projecte compartit.

Casal de Gent Gran Josep Trueta
Ofereixen serveis per al col·lectiu de gent gran, adaptant-se a les seves necessitats per tal que tinguin una vida activa, potenciant moments d’alegria i felicitat, i facilitant que trobin el seu lloc i la seva contribució a la societat.

CEM Can Ricart
Situat al cor del Raval, és un dels centres esportius municipals més grans, i amb més equipament de tota la ciutat. Disposen de pavelló, piscina, zona de spa, activitats dirigides, entrenadors personals...

Centre Cívic Drassanes
El Centre Cívic Drassanes i el Casal de Barri Folch i Torres són equipaments municipals al servei del barri  i de la ciutat de Barcelona, on es fa teatre, tallers, exposicions, cessions d'espais, casal infantil i juvenil...

Centre d'Informació per a Joves
Atenció personalitzada i gratuïta de professionals, on es pot consultar tota la informació sobre diferents temàtiques: treball, formació, associacionisme, habitatge, cultura, esports, oci i lleure, salut, turisme, voluntariat...

Fundació Servei Solidari
És una organització sense afany de lucre atenta a les desigualtats socials amb l'objectiu de respondre-hi de manera eficaç, procurant capacitar a les persones perquè resolguin els seus reptes autònomament.

Filmoteca de Catalunya
Té la missió de la recuperació, conservació, investigació i difusió de qualsevol element que sigui d’interès per a l’estudi del cinema i l’audiovisual en general, i del cinema català en particular.

Fundació Tot Raval
És una plataforma de 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval amb un objectiu comú: la millora de la qualitat de vida en el barri. Desenvolupa un treball comunitari, partint d’una visió integral del barri

Museu d'Art Contemporani de Barcelona MACBA
El MACBA és un museu que es proposa transmetre l’art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l’art i la cultura.

Palau de la Virreina
La Virreina Centre de la Imatge planteja l’exploració de la imatge com a coneixement i estímul de noves experiències culturals, i té com un dels seus objectius la coordinació amb altres centres dedicats a la creació visual.

Impulsem SCCL
Neix per a desenvolupar accions de caràcter integrador en l'àmbit educatiu, social, laboral i de formació permanent per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes i minorar els efectes de l’exclusió social.

Institut Català de les Dones
És la institució de referència de les polítiques públiques de dones. Basa la seva acció a l’entorn de tres eixos: l’educació en la igualtat, la lluita contra la violència masclista i la promoció del lideratge femení en l’àmbit del treball.

Institut d'Estudis Catalans
Promou i impulsa projectes de recerca científica i difon aquest coneixement científic amb més d’un centenar de publicacions i amb l’organització de conferències, jornades, cursos i congressos.

Centre d'Estudis i Recursos Culturals
Té com a objectius principals la cooperació amb els municipis  en tot allò relatiu a la formació, la informació i l'assessorament en matèria de polítiques i gestió de la cultura.

Ravalnet
Xarxa ciutadana que promou la inclusió social, tecnològica i laboral del veïnat i l'accés i l'apropament del teixit associatiu, centres educatius i de tot el barri a la Societat de la Informació, per evitar caure o aprofundir en l'escletxa digital.

Setem Catalunya
Organització no governamental de solidaritat internacional, independent i participativa que sensibilitza la nostra societat sobre les desigualtats Nord-Sud, en denuncien les causes i promouen transformacions personals i col·lectives.

Estel Tàpia
L’Associació Estel Tàpia és una entitat sense afany de lucre que des de 1984 es dedica a la inclusió social i laboral de persones adultes en situació de vulnerabilitat social i econòmica.

Espai Mallorca
Neix amb la finalitat de promocionar l’activitat cultural en totes les seves vessants artístiques i creatives, posant un èmfasi especial en la difusió de la cultura pròpia de les Illes Balears i les seves derivacions

Centro Aragonés de Barcelona
Aquesta entitat es una referència aragonesa a la ciutat de Barcelona amb el desenvolupament al llarg de l'any d'un programa que s'orienta a difondre la realitat cultural d'Aragó.