• PREMI INTERNACIONAL DE NOVEL·LA HISTÒRICA BARCINO

  Autor guardonat: Christian Jacq

  El quart premi internacional de Novel·la Històrica Barcino, que anteriorment ja havien rebut Lindsay Davis, Santiago Posteguillo i Simon Scarrow, ha estat atorgat enguany a l’autor francès Christian Jacq. Jacq és egiptòleg i no és estrany, doncs, que les seves obres més conegudes siguin novel·les centrades en l’Antic Egipte, encara que n’ha escrit d’altres del gènere policíac i assajos científics d’egiptologia.  Sens dubte, és l’autor més conegut del món en la divulgació de la història i els costums d’aquella civilització i la seva popularitat com a autor de novel·la històrica ha arribat a tots els continents.

  En aquesta edició el jurat que ha atorgat el premi està compost per Òscar López, periodista; Care Santos, escriptora; Isabel Rodà, catedràtica d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona; Anna Pérez Pagés, periodista; i Enric Calpena, en la condició de comissari de Barcelona Novel·la Històrica, que el presideix.

 • LLIURAMENT DEL III PREMI INTERNACIONAL DE NOVEL·LA HISTÒRICA BARCINO 2015

  Autor guardonat: Simon Scarrow

  Dijous 05 de novembre, 19.00 h
  Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

  Al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, la sala amb més història de l’edifici de la plaça de Sant Jaume, es lliura per tercer cop el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, atorgat a un autor pel conjunt de la seva obra. Enguany el guanyador és el britànic Simon Scarrow, un dels autors de novel·la històrica més populars del món. Ha escrit una vintena de llibres, tots de temàtica històrica, i tant la sèrie dedicada als legionaris Cato i Macro com l’anomenada Els herois han tingut un gran reconeixement popular.

  Scarrow serà homenatjat amb un discurs de Toni Iturbe, periodista cultural i crític literari.

  En aquesta tercera edició, el jurat està compost per Òscar López, periodista; Care Santos, escriptora; Toni Soler, periodista; Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Enric Calpena, en la condició de comissari de Barcelona Novel·la Històrica, que el presideix.