El barri de la Prosperitat

El barri de la Prosperitat

El barri de la Prosperitat ofereix una important activitat comercial, que es concentra majoritàriament a la Via Júlia i els carrers de l’entorn, com ara el carrer de Joaquim Valls o de la Font d’en Canyelles. El carrer de Pablo Iglesias, pel lloc que ocupa i les voreres amples, fa de rambla central aglutinadora de la vida veïnal i comercial. Un dels problemes històrics del barri ha estat l’alta densitat d’urbanització sobre una trama de carrers estrets. Per això s’han considerat prioritàries l’obertura d’espais lliures i la construcció d’aparcaments subterranis. L’any 1998 es van remodelar les places de la Zona Verda i de Harry Walker, i l’any 2001, la plaça d’Àngel Pestaña, que ha esdevingut el punt central de relació del barri. Cal destacar la font ornamental amb caiguda d’aigua de la plaça de Harry Walker, amb un disseny innovador. Darrerament, i d’acord amb un pla de millora dels equipaments, s’han reformat les escoles Mercè Rodoreda, Santiago Rusiñol, l’Escola Bressol Municipal Colometa i l’Aula de Formació de Persones Adultes Prosperitat. També s’ha reformat el Casal de Barri Prosperitat i el poliesportiu Valldaura. Pel que fa als serveis per a la gent gran, destaca el lliurament de 77 habitatges tutelats i l’obertura de la residència i el centre de dia per a gent gran del carrer de Molí.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • La seva història

  La Prosperitat va sorgir pràcticament del no-res durant els anys vint i trenta, en el procés d’expansió de la construcció d’habitatges a la ciutat motivada per l’augment important de la immigració. Hi ha moltes construccions del començament del segle XX, però avui són una minoria.

 • Dades estadístiques

  Població: 26.320 habitants

  Superfície: 0,6 km2

  Densitat: 44.235 hab./km2

 • Festa major

  El barri de la Prosperitat celebra una gran festa major durant la segona quinzena de maig, amb activitats per a tots els gustos.