El barri de La Guineueta

El barri de la Guineueta

El barri de la Guineueta està format per dos grans polígons d’habitatges: a la part nord es troba el polígon de la Guineueta, integrat per edificis de quatre plantes amb pisos petits, envoltats d’espais que van ser enjardinats durant els anys noranta. Dins d’aquest sector hi ha el parc de la Guineueta, una gran zona verda que aporta una agradable nota de natura i frescor a l’entorn. A la part sud del barri hi ha els polígons d’habitatges de Barcinova i Calinova, construïts durant els anys setanta. Ambdós grups d’habitatges es troben separats pel passeig de Valldaura, que, després de la remodelació realitzada l’any 1998, s’ha convertit en un eix unificador dels dos sectors del barri. Els habitatges de Barcinova i Calinova envolten l’antic Institut Mental de la Santa Creu i de Sant Pau, edifici històric que data de l’any 1889 i on, en l’actualitat, hi ha la seu del Districte, la Biblioteca Nou Barris i altres equipaments. Davant l’edifici de la seu del Districte es troba la plaça Major del districte i, al costat, el Fòrum Nord de la Tecnologia, una construcció singular que aplega diversos projectes relacionats amb les iniciatives empresarials i les noves tecnologies. Tot el conjunt es troba envoltat pel modern Parc Central de Nou Barris, un gran projecte urbanístic que s’estén fins a la plaça de Karl Marx i constitueix un dels parcs més grans de la ciutat, amb setze hectàrees.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • La seva història

  L’actual barri de la Guineueta va néixer durant els anys setanta, quan es van urbanitzar les dues bandes del passeig de Valldaura, l’antiga carretera de Cornellà a Fogars de Tordera.

 • Dades estadístiques

  Població: 15.110 habitants

  Superfície: 0,6 km2

  Densitat: 24.730 hab./km2

 • Imatge de festa major

  Festa major

  Les places, els carrers i els parcs del barri es vesteixen de festa la segona setmana de juny i són l’escenari d’un gran nombre d’actes i celebracions de festa major.