Presentació

Barcelonins i barcelonines, sigueu benvinguts a la Mercè!

A les portes de la tardor els veïns i veïnes fem nostres els carrers i les places. Són els primers dies d’un nou curs que porta desitjos i anhels, que deixa enrere l’escalfor i la calma de l’estiu. La Mercè, com un xiulet, ens desperta per gaudir i fer-nos nostra la ciutat. 

Aquest any farem possible la festa, una altra vegada, gràcies a la participació de tothom. En aquests dies, quan passegem per Barcelona engalanada, ens vénen al record totes les festes que hi hem viscut i mirem amb estima i orgull la nostra ciutat que entre tots i totes hem construït i que no deixem de fer-ho. Barcelona està de festa i tothom està convidat a posar-hi el seu gra de sorra, tant els que hi organitzeu activitats, com els que en gaudim amb la família o els amics. Tant se val si som petits o grans, aquesta és el millor exemple d’una festa col•lectiva. 

La Mercè és aquesta noia riallera que gràcies a l’il•lustrador Miguel Gallardo enguany ens acompanya a tots els cartells i que somia en el correfoc, els concerts, les cercaviles, la festa al carrer i en els espais nous com la Fabra i Coats o el parc de la Trinitat que escampen a més barris la música i l’alegria. 

Aquest any París serà la ciutat germana convidada a celebrar amb nosaltres. Barcelona i París han estat, al llarg del temps, capdavanteres en l’avantguarda cultural i ciutadana. La creativitat de totes dues ciutats es donarà la mà en aquests dies. És un goig que aquesta capital d’Europa porti a Barcelona el talent que durant molts anys ha fet que sigui un punt de referència per a artistes de tot el món. 

Gaudim, ballem, fem-nos nostres els carrers, sempre sense perdre de vista el respecte a l’altre, el descans veïnal i el respecte a viure i a moure’s en llibertat, sense cap agressió masclista ni cap discriminació envers cap col•lectiu. Que la Mercè sigui la festa de la ciutat que volem, una ciutat alegre i alhora responsable, una ciutat més amable i que cuida tothom, una ciutat refugi tant per als que hi viuen de fa temps, com per als que hi acaben d’arribar. Que aquesta sigui la festa de tota Barcelona, orgullosa de la seva diversitat i oberta al món.

Bona Festa Major!

 

Ada Colau

Alcaldessa de Barcelona