Vine a participar a les activitats de la Mercè 2016!

 La més popular de les festes barcelonines posa l'accent enguany en la participació. D'aquí que en diversos espais de la festa hi hagi activitats pensades per convertir en protagonistes els mateixos ciutadans i ciutadanes. Entre les propostes trobareu:

 

Olivier Grossetête o la participació feta art: Des Bâtisses Soeurs aux Villes Éphémères al parc de la Ciutadella

Es pot convertir l'art en una experiència participativa? Segur que l'artista francès Olivier Grossetête, un dels artistes de París –ciutat convidada de la Mercè 2016– que aquests dies corren per Barcelona, us diu que sí. I no només ho diu, sinó que també ho fa. Ho veureu al parc de la Ciutadella.

En dos punts del recinte, Grossetête es disposa a construir dues grans estructures monumentals: un pont i un edifici. Totes dues tindran grans dimensions, encara que estaran fetes amb un material ben humil però ple de possibilitats: cartró.

Veniu-ho a veure i a participar-hi ajudant en la construcció el divendres 23, a la tarda, el dissabte 24 i el diumenge 25 de setembre.

I si voleu participar a les sessions de premuntatge els dies anteriors, apunteu-vos aquí.

 

El Ritme del Carrer: la cara més urbana del parc de la Trinitat

Hip hop, locking, waaking, rollerskate... Si voleu saber com es mouen els i les joves de les ciutats de mig planeta, haureu de venir al parc de la Trinitat i preguntar per El Ritme del Carrer.

És el nom de la programació especial dedicada a les arts urbanes més noves. Se n'ha ocupat Rudy Alvarado, tot un expert en el tema, que ha seleccionat un seguit de propostes espectaculars i sorprenents.

Músics que utilitzen el seu cos com si fos un instrument de percussió (Txus Eguilaz); artistes com Sonia SoulShine, que protagonitza exhibicions de locking i waaking i fins i tot munta una flash mob; competicions de beatmakers que ballen i rapegen; mostres de tap dance com les que ens ofereix Roxanne Butterfly... Tot formarà part d'El Ritme del Carrer.

Si voleu participar a la Flash Mob que farem els díes 24 i 25 de setembre al Parc de la Trinitat, veniu els dies abans per aprendre les coreografies i gaudir dels tallers gratuïts, xerrades i festes amb música en directe.

Veniu a la Biblioteca Bon Pastor del 12 al 22 de Setembre de 17h a 21h i el 17 i 23 de setembre en el Centre Civic Trinitat Vella de 17h a 21h. Més informació a www.merce.barcelona i elritmedelcarrer.cat/merce i inscripcions aquí

 

Al Victor a la Trinitat:

Especialista en intervencions plàstiques en espais urbans, Al Víctor ha creat tota mena d’inflables amb els quals, enguany, decora el parc de la Trinitat. Al taller dels dies 19 i 21 de setembre ensenyarà secrets dels decorats efímers. Es confeccionaràn flors complementàries a la decoració artística del Parc de la Trinitat.

A partir de 12 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia al 933602874 (de dl a dv de 9h a 21h) o pel mail dinamitzacioviabarcino@gmail.com

El taller es desenvoluparà el dilluns 19 i el dimecres 21 de setembre de 17:30h a 19:30h. S’hi pot participar només un dia o els dos dies.

Vine a l’Espai Barcino de Trinitat Vella!

Vía Barcino, 75, Metro: Trinitat Vella (L1)

 

També hi haurà altres activitats participatives durant les festes de la Mercè, com per exemple els tallers de Bailongu o el de lindy hop. Es faran el dissabte 24 i diumenge 25 respectivament a les 19.30h al Palauet Albéniz; o les Master classes de hip hop al parc de la Ciutadella; o encara els espectacles tecnològics i interactius a Fabra i Coats, el parc de la Ciutadella i el CCCB; o...