• Ds 16 set< 16-09-2017
  • Dg 17 set< 17-09-2017
  • Dll 18 set< 18-09-2017
  • Dm 19 set< 19-09-2017
  • Dc 20 set< 20-09-2017
  • Dj 21 set< 21-09-2017
  • Dv 22 set< 22-09-2017
  • Ds 23 set< 23-09-2017
  • Dg 24 set< 24-09-2017
  • Dll 25 set< 25-09-2017

Participació i cultura urbana al Parc de la Trinitat

[ 23.09.17 ]

El Parc de la Trinitat es torna a afegir a la programació de la Mercè. El recinte no només és l’epicentre de la festa més jove, amb propostes de danses i esports urbans, sinó que, a més, inclou una pila d’activitats els protagonistes de les quals són… els espectadors!

Com l’any passat, el parc és l’escenari d’El Ritme del Carrer, un conjunt de propostes que tenen com a referent les arts urbanes més noves. Hi trobareu des de grafit fins a classes i exhibicions de danses urbanes: de hip-hop a popping, passant pel dance hall i el krump. En moltes d’aquestes activitats podreu aprendre passos d’aquests estils i, després, ballar-los. Voleu participar en una urban flash mob? Doncs aquesta és la vostra oportunitat. No cal saber de res ni tenir cap forma física especial.

També com a part d’El Ritme del Carrer, enguany podreu conèixer les formes més urbanes que adopten els esports del segle xxi. Un circuit de BMX per tal que els més joves vegin o practiquin acrobàcies sobre rodes, mostres de flatland (un estil de BMX sense rampes ni salts) i un espai dedicat a l’street basketball, una modalitat urbana del bàsquet, formen part de les propostes més actives de la festa.

Al parc trobareu també actuacions destacades, com l’espectacle de titelles de Néstor Navarro (La Puntual) titulat Pipa, el titella meravella; les aventures de Matito, explicades pel titellaire Arnau Colom; l’actuació d’Alex Barto i el seu titella rebel, Mr. Barti; l’extravagant clown portuguès Godot i el seu espectacle Lullaby; o la proposta de circ contemporani de Leandro Mendoza (Ciclicus) Petita història d’un gran paisatge, un gran espectacle que aplega el talent d’una dotzena d’artistes de circ de disciplines diverses.

Tant en aquests espectacles com als d’El Ritme del Carrer, els espectadors són el més important. No hi hauria espectacle sense ells. Ho saben bé a El Terrat, que munten al recinte una Roda de monòlegs protagonitzada pels mateixos espectadors que han volgut provar sort com a monologuistes. Però també ho saben artistes com els músics senegalesos de la Ngom Arts Family, que a la tarda, a Percudansafrica show, fusionen dansa contemporània i tradició africana i, al vespre, munten una Festa sabar en la qual faran ballar tothom al so dels tambors africans.

I recordeu que, si us agafa gana, no cal ni tan sols que torneu a casa, ja que al mateix recinte del parc trobareu uns restaurants amb rodes on podreu menjar de la manera més pràctica... i divertida!