• Ds 16 set< 16-09-2017
  • Dg 17 set< 17-09-2017
  • Dll 18 set< 18-09-2017
  • Dm 19 set< 19-09-2017
  • Dc 20 set< 20-09-2017
  • Dj 21 set< 21-09-2017
  • Dv 22 set< 22-09-2017
  • Ds 23 set< 23-09-2017
  • Dg 24 set< 24-09-2017
  • Dll 25 set< 25-09-2017

Música, Mercè: que soni la festa!

[ 22.09.17 ]

 Música simfònica, rock, pop, rumba… Tots aquests ritmes i alguns més tenen cabuda en la banda sonora de la Festa Major de Barcelona, que enguany programa concerts per ballar i escoltar a tot d’escenaris, entre els quals alguns de nous, com el Parc Central de Nou Barris.

El Moll de la Fusta, que l’any passat es va dedicar a les músiques del festival Barcelona Acció Musical (BAM), enguany es recupera com a escenari d’un seguit de concerts que, en bona part, s’agrupen en nits temàtiques. Així, el divendres 22 hi haurà actuacions de Los Retrovisores i Brighton 64, a més d’un concert del compositor i guitarrista Amadeu Casas, en una nit que ens parla de la relació de Barcelona amb la cultura mod. L’endemà, el dissabte 23, Muchacho y Los Sobrinos, Ai Ai Ai i Los Manolos protagonitzen una nit dedicada a la rumba. I el diumenge 24, Piero Pesce & Questioni Meridionali Folk, la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i Yacine & The Oriental Groove munten ells solets tota una festa mediterrània.

La rumba de què us parlàvem també és la protagonista de concerts especials, com els de Petitet i la seva rumba simfònica, a l’avinguda de la Catedral, i de la trobada Rumberos, pugin a l’escenari!, que, a la platja del Bogatell, aplegarà veus de la rumba que van de Yumitus i Sabor de Gràcia als Gertrudis, entre d’altres.

També a l’avinguda de la Catedral, Barcelona Jazz All Stars presentarà, introduïts pel periodista Òscar Dalmau, els integrants del dream team de l’escena jazzística barcelonina, amb noms com els de Raynald Colom, Giulia Valle, Carme Mezquida o Joan Chamorro i Andrea Motis, per esmentar-ne només alguns. Al mateix escenari, el Festival Tradicionàrius celebrarà el seu 30 aniversari amb l’actuació d’un mite de la música folk italiana: la proposta Bella Ciao. I Rosalía & Raül Refree interpretaran els temes d’un disc cuinat a foc lent: Los Ángeles.

Propostes amb un peu (o tots dos) a l’Amèrica Llatina, com La Vida Bohème o Family Atlántica, es faran escoltar al Fòrum, igual que el rock alternatiu d’Amparo Sánchez, més coneguda com a Amparanoia.

La platja del Bogatell amplia enguany a dos dies la seva programació. Si el dissabte 23 fa pujar a l’escenari els Manel, Txarango i Búhos, l’endemà prepara una nit per recordar, amb Joan Miquel Oliver, els Mishima i els Sopa de Cabra.

Finalment, la Mercè estrena enguany un escenari a la plaça Major de Nou Barris, amb actuacions de formacions simfòniques com la Banda Municipal de Barcelona, la presència de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb la mezzosoprano islandesa Gudrún Ólafsdóttir, l’orquestra i cors del Gran Teatre del Liceu i, finalment, el projecte Vozes, d’integració social mitjançant la música.