• Ds 16 set< 16-09-2017
  • Dg 17 set< 17-09-2017
  • Dll 18 set< 18-09-2017
  • Dm 19 set< 19-09-2017
  • Dc 20 set< 20-09-2017
  • Dj 21 set< 21-09-2017
  • Dv 22 set< 22-09-2017
  • Ds 23 set< 23-09-2017
  • Dg 24 set< 24-09-2017
  • Dll 25 set< 25-09-2017

Leandre, Pepa Plana, les Feres i esferes de Kerol i molts artistes més, al Castell de Montjuïc

[ 24.09.17 ]

Tothom a punt? Aneu practicant les riallades, els «ohs» i «uis» davant del mirall, que enguany, al Castell de Montjuïc, n’haureu de deixar anar una pila. Perquè la programació del festival Mercè Arts de Carrer ha omplert el recinte de bons artistes. Sí, hi trobareu noms tan coneguts com els de Leandre i Pepa Plana, però també molts d’altres.

D’entrada, no us podeu perdre al Fossat de Santa Eulàlia un espectacle d’espectacles. Ens referim a Feres i esferes, o l’actuació conjunta d’un munt d’artistes de circ dels millors que heu vist darrerament. Tots ells han estat triats i coordinats per un artista que es diu Jordi Querol, tot i que arreu del món el coneixen amb el nom de Kerol. No exagerem: és un artista amb reputació internacional, sorprenentment més conegut al Festival du Cirque de Demain de París que entre el públic barceloní. Com a mínim de moment, perquè quan us haureu petat de riure escoltant els sons impossibles que fa amb la boca i l’haureu vist fent malabarismes, no us podreu estar de parlar a tothom del talent d’aquest artista.

Com a director de Feres i esferes, ha triat set artistes que l’acompanyaran en els seus números, i que són, tots, unes feres de la pista. A més, els números que fan sempre tenen a veure amb coses esfèriques o rodones… Entreu, que veureu el malabarista bielorús Vladislav Kostuchenko i la seva fabulosa habilitat amb les pilotes; la inestable rola-bola sobre la qual fan equilibris les finlandeses Lotta & Stina; l’habilitat amb la roda Cyr de l’acròbata suís Maxime Pythoud; i les boles gegants que fa anar l’alemanya Tatiana Konoballs. I no us oblideu del prodigiós artista de la bicicleta Frank Wolf, arribat d’Alemanya, dels hula-hoops de la francesa Lila Chupa-Hoops, ni dels malabarismes del també francès Morgan Cosquer!

I quan sortiu, encara trobareu més propostes repartides per la resta dels espais del castell: des dels números de quadre aeri dels espectaculars José & Dani, habituals de La Central del Circ, fins a la barreja de poesia i humor sobre un trapezi que presenta la parella d’artistes de La Fem Fatal, passant pels equilibris sobre les mans de l’alemany Saleh Yazdani, o l’humor irresistible del belga Barto, entre molts altres artistes. Deixeu-vos assessorar pel presentador del castell, Ale Risorio, que de segur que us dona bons consells.

Dues referències del circ de casa nostra, Leandre i Pepa Plana, no faltaran a la cita de la Mercè. El primer us farà riure i us escalfarà el cor sense dir ni una paraula. I és que l’espectacle, durant el qual us ensenyarà casa seva, es diu precisament Rien à dire (Res a dir). I, per la seva banda, Pepa Plana, tot un luxe, estrena espectacle a la Mercè, un muntatge que es titula Suite i que protagonitza un personatge amb moltes ganes que se l’estimin.

Recordeu que podeu passar tot el dia al Castell de Montjuïc i no cal que torneu a casa per dinar. Com en molts espais més del festival Mercè Arts de Carrer, als food-trucks podreu menjar alguna cosa abans de continuar passejant… i rient.