El Correfoc més segur

[ 24.09.16 ]

 Tothom a punt per a la gran festa del foc? La Mercè s'acomiada enguany amb foc i espurnes, ja que l'últim dia del calendari festiu, el diumenge 25 de setembre, se celebra el Correfoc. Com gaudir-ne i tornar a casa sense cremades? Seguiu llegint.

Diumenge, a les 20 h, a la plaça d'Antonio Maura, s'obrirà la Porta de l'Infern i, atrets pel so dels tabals, una pila de diables i bèsties de foc començaran a creuar-la per omplir la Via Laietana. Sí, el Correfoc ha començat i, amb ell, un dels moments més emocionants de la festa.

Però l'emoció i el risc no tenen perquè ser una mateixa cosa. Es pot seguir el Correfoc sense incidents seguint uns mínims consells de seguretat.

D'entrada, valoreu les vostres forces i la vostra agilitat i trieu, en conseqüència el lloc des del qual seguireu el Correfoc. No us poseu en primera fila ni vulgueu viure una pluja d'espurnes si no podeu córrer en cas de necessitat.

Us aconsellem que us vestiu amb roba de cotó (mai amb materials sintètics) de màniga i camal llargs, i que us calceu sabates còmodes que us permetin sortir corrents si resulta necessari. No estan aconsellats doncs, ni les samarretes de tirants ni els pantalons o faldilles curtes ni les sabates de taló. De fet, es demana als participants més valents, aquells que es col·loquen en primera fila, que es posin un mocador al coll de manera que no pugui entrar ni una sola espurna.

Si heu vingut amb criatures, hauríeu fet més bé anant al Cercavila de foc dels diables petits (diumenge, a les 18.30 h, a la plaça d'Antonio López) però si heu acabat al Correfoc dels adults, mantingueu-vos a distància i no deixeu anar els nens i nenes de la mà ni un moment.

Recordeu que en cap cas heu de tirar aigua als diables o a les bèsties de foc, ja que l'aigua afecta la pólvora i la converteix en un material extremament perillós per a tothom.

Si us fan mal les orelles, teniu l'oïda sensible o, simplement, si sou persones grans o nens petits, penseu que aquí sonen explosions constantment i que convé que us protegiu contra un soroll que segur que serà especialment intens.

Seguiu els consells de seguretat per gaudir a fons del Correfoc però, si tot i això en algun moment preneu mal, heu de saber que a la zona hi haurà serveis mèdics i ambulàncies preparats per intervenir.