Èxit del tram inclusiu de la Cursa del Barça

Èxit del tram inclusiu de la Cursa del Barça

dimecres, setembre 6, 2017 - 12:10

La edició de enguany ha incorporat com a novetat la inclusió de un tram de 2 km per a persones amb discapacitat i diversitat funcional. La iniciativa ha estat impulsada juntament amb el Districte de les Corts, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Institut Barcelona Esports amb l’objectiu de promoure la pràctica esportiva entre aquest col•lectiu.

El passat diumenge dia 3, 119 persones van participar en la cursa Inclusiva, cobrint els dos darrers quilòmetres dels 10 km totals juntament amb la resta d’atletes participants. El grup estava format per 65 persones amb diversitat funcional i 54 acompanyants, familiars, amics i membres de les entitats Centre Ocupacional Paideia i Escola Paideia, Centre Ocupacional les Corts, Taller Ocupacional Ariadna, Alas para el Autismo, Associació Discapacitat Visual Catalunya B1B2B3 i Residència Albatros.  va celebrar-se pels carres de les Corts la cursa de 10 km. organitzada pel FC Barcelona amb sortida i arribada a l’estadi del Camp Nou.

A més d’aquests participants, la prova ha comptat amb el suport de 19 voluntaris del Centre d’Higiene Mental de les Corts, i dels alumnes que estan fent el curs d’Ajudants de monitors  en el Lleure i l’Esport que han estat encarregats del servei d’avituallament de la cursa.

La participació a la cursa inclusiva ha estat la més nombrosa de les realitzades fins ara a la ciutat amb aquest format de 2 quilometres. Les valoracions recollides per part dels participants i organitzadors són molt positives, i això ha de permetre que la prova pilot realitzada aquest any es pugui consolidar dins de l’organització de la pròpia activitat.

Aquesta acció s’emmarca dins del projecte d’Inclusió que des del Districte i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat s’està treballant a les Corts des de fa uns anys, amb l’objectiu de que tots els projectes i activitats, siguin de l’àmbit que siguin, tinguin una mirada inclusiva i accessible per a tothom.