Una ruta inclusiva per conèixer les Corts

Una ruta inclusiva per conèixer les Corts

dijous, març 16, 2017 - 11:39

A les Corts hi ha una ruta per descobrir a fons el casc antic del barri d’una manera especial i diferent. Passejar per la plaça Comas, endinsar-se als edificis emblemàtics de la plaça Concòrdia, meravellar-se amb els vitralls de Can Deu o entendre el funcionament de la presó de dones, tot dinamitzat per guies i material adaptat a les necessitats de les persones amb diversitat funcional.

El districte, capdavanter en la inclusió de persones amb diversitat funcional a través del projecte Espai d’Inclusió 20+20+20, segueix apostant per aquesta línia de treball amb les rutes de turisme accessible. Unes activitats que es van iniciar fa un any, i que estan dissenyades tenint en compte la diversitat de públic i amb material adaptat.

La ruta pel casc antic de les Corts, que ha tingut molt bona acceptació, presenta dues alternatives, la tradicional i una innovadora:

– Visita d’1 h – 1.15 h: Un passeig per set espais emblemàtics del Districte.

– Visita de 2 h: Ruta amb activitats complementàries que s’han dissenyat amb l’objectiu de conèixer la història del districte des de l’observació, la creativitat, l’expressió i interacció amb la comunitat.

Aquesta darrera ruta inclou una maleta pedagògica d’activitats lúdiques i didàctiques que es van realitzant al llarg del recorregut i que serveix com a eina auxiliar per potenciar l’aprenentatge. Aquest nou material se suma al ja existent:

  • Llibret amb lectura fàcil i llibre amb pictogrames: on s’explica la història del barri, els orígens d’indrets emblemàtics com la Plaça Comas, la seu del districte, la figura d’en Pau Farinetes, la presó de dones, la plaça de la Concòrdia, Santa Maria del Remei, Can Deu, el pi de les Corts o Cristalleries Planell.
  • Llibret amb lletra ampliada i en Braille: fulletons adaptats a persones amb dificultats visuals que contenen tota informació i descripció dels indrets visitats.
  • Material tàctil de les edificacions, vitralls, i monuments, en relleu.

 

A més, durant el trajecte, els participants estan acompanyats d’un dinamitzador/a de la Fundació Desenvolupament Comunitari, i un monitor/a de suport, si s’escau, que acompanya al grup en les activitats que es proposen.

El recorregut proposat inicia a la Plaça Comas per recórrer la Plaça Concòrdia, Cristalleries Planell, el centre cívic de Can Deu, la figura de Pau Farinetes, entrar a la seu del Districte, visitar l’emplaçament de l’antiga presó de dones i finalitzar a la farmàcia Oller.

Les visites guiades són gratuïtes i estan actualment disponibles per a grups d’associacions, entitats i escoles. Aquestes rutes es duran a terme tots els dilluns i dimecres dels mesos d’abril i maig.

Per fer l’activitat és necessari una reserva prèvia a: accessibilitat@fdc.cat