Projecte Maridatges Inclusius 17

Projecte Maridatges Inclusius 17

dimarts, setembre 26, 2017 - 13:36

El passat 22 de setembre va tenir lloc una nova sessió de treball d’entitats del districte que formen part de l’Espai d’Inclusió 20+20+20 al Centre cívic Joan Oliver – Pere Quart. L’objectiu de la trobada era comprometre’s amb diferents accions relacionades amb algun dels projectes al districte.

La reunió va aplegar a diferents actors del sector comercial i turístic del districte per treballar en la campanya de Nadal d’aquest any. El Corte Inglés, Eix Comercial Sants les Corts, Centre Comercial l’Illa, Hotel Melià, Les Corts comerç 08028, Mirall de Pedralbes i Càtedra de Turisme Responsable i Hospitalitat d’ESADE es van reunir amb representants del Districte, encapçalats pel regidor Agustí Colom i Cabau, per aprofundir en el treball d’inclusió.

Aquestes trobades regulars, batejades com Maridatges Inclusius, busquen utilitzar una metodologia diferent per fomentar l’intercanvi d’idees, deixant de costat trobades multitudinàries i fent grups més reduïts on sigui més fàcil que els actors interactuïn. Dinamitzada per la Doriana Bagnoli, de la Fundació Prevent, la sessió va començar amb l’elaboració en grups de receptes de cuina inclusives i originals. L’Àngels Puntas, chef i directora de l’Escola de Cuina la Patente, va dirigir aquesta part de la sessió.

En una segona part, els grups van treballar centrant-se en l’elaboració de propostes concretes relacionades amb projectes d’inclusió que s’estan treballant a les Corts dins de l’àrea del comerç i turisme. La resposta va ser molt positiva i finalment tots els operadors que varen assistir participaran de la campanya inclusiva de Districte, a través dels objectes elaborats per les entitats de persones amb discapacitat de les Corts. El Nadal passat va ser el primer any que es plantejava aquest projecte i es va arribar a prop de 700 comerços i establiments i enguany l’objectiu és augmentar aquesta xifra.

Sessions sobre esports, cultura i lleure

Aquest no ha estat el primer cop que l’Espai d’Inclusió 20+20+20 es reunia per treballar amb aquesta metodologia. Els passats dies 14 i  15 de setembre, algunes de les entitats que formen part varen participar de sessions de treball temàtiques similars en el Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart.

El dia 14 varen trobar-se alguns dels clubs i entitats esportives del territori, així com entitats que estan participant d’alguns dels projectes: FC Barcelona, Reial Club de Polo, Reial Club de Tennis Barcelona 1899, CE Mediterrani, la Nova Fita i CET 10.

El repte i compromís que se’ls plantejava era la possibilitat d’acollir en règim de pràctiques alguns dels alumnes que estan realitzant el curs d’Ajudants de Monitors en Lleure i Esport adaptat, i que el curs vinent hauran de realitzar pràctiques en entitats esportives; així mateix també se’ls demanava la possibilitat de realitzar algunes de les demandes formulades per diversos col·lectius dins de la Mesura de Govern d’Esports amb el clubs esportius del Districte. La sessió va ser molt productiva i va sortir el compromís d’acollir part d’aquests alumnes en activitats dels clubs tant de caire puntual, com més regular, així com l’organització d’accions orientades a diferents col·lectius per tal de millorar la seva qualitat i condicions de vida.

El dia 15 va ser el torn d’algunes de les entitats culturals i de lleure del Districte, així com de les universitats. En aquest cas se’ls va plantejar la possibilitat d’organitzar alguna acció o aprofitar alguna de les que ja s’estan fent on quedés palès el caràcter inclusiu de les mateixes. Els assistents varen ser: la Caldera, Concertstudio, Fundació Prevent, Apropa Cultura, Universitat de Barcelona i Universitat Politècnica de Catalunya. En aquest cas alguns dels compromisos que es varen apuntar va ser incorporar accions inclusives dins de les seves programacions i projectes, oferir la participació dels col·lectius d’inclusió en les seves activitats, participar del futur projecte de l’Emissora de ràdio inclusiva del Districte i donar suport en algunes de les iniciatives de tipus cultural que s’impulsen  des de les entitats.

Els resultats i compromisos adquirits en cada una de les tres trobades, així com les diferents aportacions dels diferents agents s’explicaran en la propera trobada anual de l’Espai d’Inclusió que es farà el proper 30 de novembre al Palau Reial.