Peixos, la sèrie web més incorrecta

Peixos, la sèrie web més incorrecta

dimecres, setembre 13, 2017 - 13:48

L’exposició Peixos ens presenta la primera sèrie feta a Catalunya en llengua de signes catalana i ens apropa al món de les persones sordes de manera desenfadada. Es pot visitar a l'Espai Expositiu del Districte fins al 31 d'octubre.

L’exposició podrà ser visitada del 14 de setembre i el 31 d’octubre, els dies feiners de 10 a 20 h a l’Espai Expositiu les Corts, a la Seu del Districte. La mostra està organitzada pel Cercle d’Artistes Sords Units (ASU), en col·laboració amb el Districte de les Corts.  Fa un repàs dels 40 anys de la trajectòria en la creació audiovisual.de l’entitat cortsenca ASU i presenta, alhora, la sèrie web Peixos.

Peixos és una sèrie web de nou capítols de deu minuts de durada realitzada per un equip mixt de persones sordes i oïdores. És la primera sèrie feta en llengua de signes catalana i, en un to entre la comèdia i el thriller, narra  la història de tres joves obligats a conviure per les circumstàncies. Els esdeveniments ens portaran a descobrir els costums, llengua i particularitats socioculturals de la comunitat sorda.

Peixos ha estat subtitulada en català, castellà, anglès i esperanto i guardonada amb el Premi Foment LSC 2017. La sèrie es pot seguir al seu canal de Youtube i a la pàgina de Facebook de la sèrie.

Peixos s’inscriu dins del Concurs de projectes expositius d’entitats i associacions a l’Espai expositiu de les Corts. Aquesta iniciativa vol potenciar el moviment associatiu dels barris que dona a conèixer les activitats d’aquest, establint noves eines de participació i facilitant i fomentant la creació emergent, el desenvolupament artístic i la divulgació històrica.

En el marc d’aquesta exposició, el divendres 20 d’octubre, a les 18 h, la Sala de Plens de la seu del Districte de les Corts serà l’escenari d’un acte centrat en la projecció d’un conjunt de pel·lícules rodades i protagonitzades pels membres del Cercle d’Artistes Sords Units durant els seus 40 anys d’història.