L'Escenari literari es consolida a les Corts

L'Escenari literari es consolida a les Corts

divendres, abril 28, 2017 - 12:23

La memòria i la literatura seran les protagonistes de la III edició del festival 'Escenari literari' de les Corts, que se celebrarà del 18 al 21 de maig. Un festival obert, per escoltar, debatre, mirar i ballar al voltant de les lletres, que es consolida, any rere any, al districte.

La música, la dansa i les lletres són els tres ingredients principals que cuinen, a foc lent, el festival ‘Escenari literari de les Corts’, que enguany arriba a la tercera edició amb un programa ple d’activitats per a públics de totes les edats.

Entre els objectius d’aquest certamen, coordinat per l’escriptor i periodista cultural Albert Lladó, està la participació activa del públic en les diferents activitats,  viure la literatura des d’altres disciplines com la dansa, la ciència o la música, i que les places públiques tornin a tenir la seva funció de punt de trobada entre el veïnat i la cultura.

Durant els dos primers anys, l”Escenari literari’ ha aconseguit portar al carrer la literatura i la música, però també la dansa, amb tertúlies literàries, presentacions de llibres, espectacles musicals i balls al carrer. Enguany el programa ofereix converses literàries d’editors, periodistes  i escriptors, contes teatralitzats, recitals poètics, concerts musicals i dansa i arts escèniques.

El programa està dividit en tres grans cicles:

Cicle: memòria i literatura

Divendres 19 de maig, a les 18 h – Centre Cívic Can Deu
Cafè literari: “La memòria com a artefacte literari”
D’Incerta glòria a Rua de captius.
Maria Bohigas, responsable del segell Club Editor, i neta de Joan Sales, ens explica com alguns llibres ens ajuden a trencar una ocultació col·lectiva i a ressituar la nostra història dins la història dels terrors europeus. Abans de la conferència, es podrà veure un curt documental de Blai Tomàs on el realitzador mostra el dia que es va commemorar per primera vegada a Espanya, a Miranda de Ebro, la fi dels camps de concentració.
Presenta: Albert Lladó

Divendres 19 de maig, a les 19.15 h – Centre Cívic Can Deu
Cafè literari: “Una novel·la, tres generacions”
La periodista Gemma Ruiz recorda com va recollir el testimoni de la seva besàvia, la seva àvia i la seva tia per construir Argelagues, la seva primera incursió en la literatura.
Presenta: Albert Forns

Dissabte 20 de maig, a les 18 h – Centre Cívic Can Deu
Dos bàndols, una família
L’escriptor Juan Soto Ivars proposa a Un abuelo rojo y un abuelo facha, una altra visió, menys èpica i més domèstica, de la Guerra Civil.
Presenta: Llucia Ramis

Dissabte 20 de maig, a les 19.15 h – Centre Cívic Can Deu
Avi, pare i fill
Sergio Vila-Sanjuán combina la memòria personal, la història de la ciutat, i els costums de cada època a les seves novel·les Una heredera de Barcelona, Estaba en el aire i El informe Casabona.
Presenta: Albert Lladó

Cicle: escriure (i llegir) des de les Corts

Cicle que apropa al veïnat a escriptors i prescriptors amb una vinculació directa amb la zona.

Dijous 18 de maig, a les 19 h – Cristalleries Planell
Barcelona, bohèmia i humor
Juan Miñana ens parla de la seva última novel·la, El cielo de los mentirosos, on ens descobreix la vida de Pompeyo Gener, un personatge real i polièdric.
Presenta: Llucia Ramis

Divendres 19 de maig, a les 19 h – Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras
Guerra i literatura
Álvaro Colomer, que des des fa anys coordina el club de lectura de la biblioteca, presenta el seu nou llibre, Aunque caminen por el valle de la muerte.
Presenta: Olga Jornet

Dissabte 20 de maig, a les 12 h – Jardins Clot d’en Salvi
Conte teatralitzat: Una aventura per les Corts
En Ramon i la Mat, dos amics del barri, es troben en una nova aventura que els portarà a fer cinc proves per edificis i espais del barri. Descobriran el misteri que els ocupa? Els ajudem?
Per: Raquel de Manuel Mur

Dissabte 20 de maig, a les 12.30 h – Cristalleries Planell
Recital poètic: Cristina Peri Rossi
L’escriptora uruguaiana, que fa dècades que viu al districte, llegirà alguns textos de l’antologia La barca del tiempo, publicada recentment per l’editorial Visor.
Presenta: Lil Castagnet

Cicle: plaça de lletres

Divendres 19 de maig, a les 21 h – Plaça Concòrdia
Enric Casasses i Don Simón i Telefunken
El singular poeta combina els seus textos amb la música del grup català, en un espectacle que és un recital i un concert al mateix temps.

Dissabte 20 de maig, a les 21 h – Plaça Concòrdia
Marina Rossell
La cantant i compositora interpreta Cançons de la resistència, en què memòria, paraula i música actualitzen alguns dels himnes més universals contra la guerra.

Diumenge 21 de maig, a les 12.30 h – Plaça Concòrdia
La memòria en el cos
La ballarina Maria Muñoz i els músics Maria Arnal i Marc Sempere comparteixen els seus universos
creatius posant en relació el moviment i la paraula, en una producció del centre de dansa i arts escèniques La Caldera.

Descarrega el programa.

 

Localitzacions

BIBLIOTECA LES CORTS – MIQUEL LLONGUERAS
Trav. de les Corts, 58
CENTRE CÍVIC CAN DEU
Pl. Concòrdia, 13
CRISTALLERIES PLANELL
Doctor Ibáñez, 38
JARDINS CLOT D’EN SALVI
Trav. de les Corts, 60

Més informació