En marxa la campanya per promoure el civisme els dies de partit a l'entorn del Camp Nou

En marxa la campanya per promoure el civisme els dies de partit a l'entorn del Camp Nou

dimecres, octubre 25, 2017 - 17:46

La campanya ‘El Barça estima les Corts’ té com objectiu interpel·lar a totes les persones que assisteixen als partits al Camp Nou i entorns, així com als establiments i bars, conscienciant-los sobre la necessitat de mantenir i preservar un entorn cívic.

La campanya dona resposta a la demanda històrica veïnal per minimitzar les molèsties per soroll, actituds irrespectuoses i brutícia que es generen els dies de partit en els entorns del Camp Nou, especialment al barri de La Maternitat i Sant Ramon, per tal de poder compatibilitzar l’esport de gran impacte amb la vida del barri.

Aquesta campanya de comunicació, produïda en català, castellà, i anglès, es troba als carrers de l’entorn del Camp Nou en diferents suports i es projecta als videomarcadors de l’estadi. 

Una taula per la convivència

La proposta sorgeix de la Taula de Convivència, una taula de treball creada el febrer de 2017 per iniciativa del districte de les Corts amb l’objectiu de conèixer de primera mà les molèsties ocasionades els dies de partit al veïnat més proper i poder proposar les millores necessàries conjuntament amb les entitats veïnals, el FC Barcelona, el Districte de les Corts i els altres agents implicats, com ara la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, Transports Metropolitans de Barcelona i el Servei de Gestió de Conflictes.

Amb una periodicitat aproximada de tres mesos, la taula es reuneix per tractar els problemes derivats de l’aglomeració de persones a l‘espai públic, els comportaments incívics, la mobilitat a l’entorn de l’estadi, la seguretat i la neteja, entre d’altres, que tenen lloc abans i després dels partits.

Altres mesures

Fruit del treball de la Taula, des de l’inici de l’actual temporada, s’estan aplicant altres mesures per minimitzar l’impacte negatiu a l’entorn. En aquest sentit, els dies de partit s’instal·len urinaris mòbils a la zona dels jardins de Bacardí, un els punts on es concentren més queixes veïnals per brutícia, a càrrec del FC Barcelona.

A més, per part de l’Ajuntament de Barcelona, s’està estudiant com minimitzar les alteracions de mobilitat que afecta al veïnat de la zona. Per això, s’està estudiant com evitar talls de trànsit i les alteracions a les línies de bus, així com millorar l’afectació de Travessera de les Corts i dels seus entorn, ja que es calcula que una mitjana de 70.000 aficionats surten alhora del Camp Nou. Per part de Guàrdia Urbana, a més, es té un estricte control per evitar que s’ampliïn les terrasses o els vetlladors.

També, a petició del Districte de les Corts, hi ha previst millorar la neteja. Per fer-ho, es millorarà el servei de buidatge de papereres, s’ampliarà l’escombrat de carrers i el reg dels mateixos, abans, durant i després del partit.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, posen especial atenció en evitar actituds incíviques de grups d’aficionats, com per exemple el control d’ús de bengales a l’espai públic.

 

 

Més informació