La girafa Ona ja comparteix espai amb els nens i nenes de les Corts

La girafa Ona ja comparteix espai amb els nens i nenes de les Corts

dilluns, febrer 13, 2017 - 09:33

La renovada àrea de jocs infantils dels Jardins de les Infantes ja està en marxa. Gairebé 400 m2 dedicats a la nova habitant del districte, la Girafa Ona, un personatge obra de la il·lustradora Roser Capdevila, autora, també, de les Tres Bessones.

Endinsant-nos en els Jardins de les Infantes trobem l’actual àrea de jocs infantils, dissenyada per a diferents edats fins als 12 anys, que presenta forma d’ametlla i amb un paviment de sauló i sorra. El nou espai té, entre d’altres, multijocs, dos gronxadors i dos molles. Acull, a més, la casa de la girafa Ona i la casa dels garrins, els nous habitants del parc.

Nous habitatges pels personatges de conte

Els Jardins de les Infantes presenten diversos espais renovats. D’una banda, la Casa de l’Ona, un habitatge de fusta, rodejada de jocs aeris pensats per a nens i nenes més autònoms. Al seu jardinet, la girafa té plantats arbustos per resguardar aquest espai dels cotxes i un racó on es troba aparcada la seva vespa. Aquest característic transport de l’Ona també té una molla per facilitar que els infants puguin pujar-hi i jugar. Pel que fa a la Casa dels senglars, dos garrins bessons, és petita, també de fusta, amb elements que serveixen perquè els més petits, d’entre 0 i 3 anys, s’enfilin i traginin per la sorra. Aquest espai, més controlat per una tanca baixa i vegetació autòctona, compta amb gronxadors i elements de molles.

El cost de la intervenció ha estat de 121.340,24 euros (IVA inclòs) i tots els dissenys s’han adaptat conforme la normativa de parcs infantils UNE EN-1176.

Un espai verd al districte

Els Jardins de les Infantes és un espai verd rectangular compost d’arbrat i parterres en forma de cercle inscrit dins del perímetre. Compta amb una vegetació consolidada d’arbres madurs i plantes arbustives. A més de l’àrea de jocs infantils, els jardins estan equipats amb elements per practicar diversos esports com ping-pong, pistes de petanca i una pista de bàsquet.