L'obra més íntima i desconeguda d'Eduardo Chillida es pot veure al Roca Barcelona Gallery.

L'obra més íntima i desconeguda d'Eduardo Chillida es pot veure al Roca Barcelona Gallery.

dijous, gener 22, 2015 - 17:50

Oberta fins al 2 de maig, recull peces, projectes i escultures de petit format, algunes de les quals són inèdites a Barcelona. La presència de Chillida a les Corts és tota una novetat imprescindible.

Mira’t l’exposició, amb perspectiva de #igerslescorts,
clicant l’enllaç següent:

Chillida, a les Corts

La mostra ‘Chillida. Entre les formes’, feta en col·laboració amb la Fundació Eduardo Chillida-Pilar Belzunce, pretén descobrir al públic el vessant més desconegut i personal de l’artista basc. La mostra gira entorn de tres aspectes fonamentals de Chillida: la seva obra pública, les seves creacions gràfiques i els seus treballs de petit format que presenten la seva faceta més íntima.

Recull una miscel·lània de peces, projectes, escultures de petit format i diversos materials, obra gràfica, manuscrits i fotografies que ofereixen una visió homogènia i coherent del llenguatge de l’artista.

L’exposició, d’accés lliure, serà oberta al públic fins al 2 de maig, de dilluns a dissabte de 10 a 20 h (es poden concertar visites a través de info.barcelonagallery@roca.net i 93.366.12.12).

 

‘A mi m’interessa més el que passa entre les formes que no pas les obres en sí mateixes. Els meus dibuixos no s’assemblen a les meves escultures en algun aspecte, no són literals i, no obstant això, hi ha una forma d’actuar, un comportament i unes lleis que estan en ells i en les escultures. No és literal, però aquesta és una de les raons que fa que el meu procés, que de fet jo crec que és conceptual, sigui també intuïtiu.’

Eduardo Chillida.

 

Una obra inèdita

Entre aquestes peces destaca el manuscrit de Martin Heidegger i Chillida, ‘L’art i l’espai’, que s’exposa per primera vegada a Barcelona. Es tracta d’una obra en la qual el filòsof i l’escultor van aprofundir sobre les interseccions i divergències de les seves obres i recorren les preocupacions que des de les dues disciplines porten a l’home al límit del pensament.

‘Chillida. Entre les formes’ permet també indagar en la faceta arquitectònica de l’escultor, que es denominava a si mateix “arquitecte del buit”, i s’estableix la interrelació entre les seves peces i l’espai.

L’arquitectura del Roca Barcelona Gallery, amb la seva façana de vidre permet dialogar amb l’obra de Chillida, de manera que s’ha ideat l’exposició perquè incideixi en aquesta relació interior-exterior a través de la presència del grafisme de l’escultor.

*

Les Corts és… Cultura