Teatre
El Bufón del Rey Lear
Sala Fènix

El Bufón del Rey Lear

El Bufó del Rei Lear, un dels personatges més carismàtics de l'obra de Shakespeare, ens porta la seva versió de la tragèdia anglesa per excel·lència.

Murri, sarcàstic, astut i burleta, el Bufó del rei narra les immundes lluites del poder des de la seva perspectiva crítica i satírica.

El Rei Lear, al final del seu regnat, ha dividit el regne entre les seves tres filles, però un caprici desproporcionat de l'ancià rei desencadena una lluita de poders que acabarà involucrant tot un poble.

Una versió amb ressons de contemporaneïtat i carregada de picades d'ullet al convuls present a on la història secundària ens porta fins als nostres problemàtics dies, qüestionant el paper de la reialesa en el món modern, les polítiques culturals i les eternes lluites de classes.

El Bufó del Rei Lear és el cinquè monòleg teatral de Felipe Cabezas, en què recupera l'ús de màscares i incideix un llenguatge dinàmic, visual i intens, passant per diversos estats interpretatius. Amb la direcció actoral (i ull extern) de Jordi Pérez (la Vilella) la direcció d'art d'Anna Chwaliszewska (Trilogia Mozart) i la audioescena d'Orestes Gas (Incendis i Caligula).

 

Durada: 75 minuts

Espectacle en castellà