Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Picasso

Montcada, 15-23
08003 Barcelona
Tel. 93 256 30 00
www.museupicasso.bcn.cat

EXPOSICIONS:

Col·lecció permanent
El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. El Museu Picasso, inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort. La col·lecció del Museu és molt completa pel que fa al treball dels anys de formació en la vida de l’artista; és pràcticament exhaustiva fins a l’època blava. El Museu alberga també una important representació d’obres de 1917 i la sèrie de Las Meninas (1957), així com una col·lecció molt completa de gravats.

«Picasso. Retrats»
Aquesta exposició posa de manifest la importància del retrat en l’obra de Picasso. S’han reunit més de 80 obres de col·leccions públiques i particulars que revelen els mitjans tècnics i el ventall d’estils que va conrear Picasso per a representar aquest gènere, que sempre va ocupar un lloc important en el seu art. L’exposició explora els paràmetres establerts del retrat que Picasso redefineix al llarg de la seva vida i el lloc que ocupa la caricatura en els seus retrats. A diferència del caricaturista professional, que acostuma a tenir com a objectiu personatges públics, els subjectes de Picasso eren gairebé sempre amics seus i persones del cercle familiar.

Per accedir al Museu, cal que reserveu prèviament l’entrada a la web www.museupicasso.bcn.cat. La reserva d’entrades estarà disponible a partir del dijous 18 de maig. Entrades limitades fins a completar l’aforament. És imprescindible portar l’entrada impresa o mostrar-la en un dispositiu mòbil.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Jaume I), L1 (Triomf) i L3 (Liceu).
Bus: 120, 45, V15 i V17 (Via Laietana); 39, 51 i H14 (Pg. Picasso); H14 i 51 (Pla de Palau), i 120 (Princesa).
Bicing: Estacions de Via Laietana – Pl. Ramon Berenguer, Pl. de la Catedral, Comerç i Av. Marquès de l’Argentera.