Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
Tel. 93 622 03 76
http://museunacional.cat/ca

EXPOSICIONS:

Col·lecció del Museu

«Insurreccions»
Exposició interdisciplinària sobre els esdeveniments polítics i les emocions col·lectives que comporten moviments de masses en lluita. Tracta dels desordres socials, l’agitació política, la insubmissió, les revoltes i les revolucions de tot tipus, i mostra com els artistes han abordat aquest tema en diferents moments històrics. Després de la seva presentació a la Galeria Nacional del Jeu de Paume de París, a Barcelona, en estreta col·laboració amb l’equip del Museu Nacional, el comissari de l’exposició, el filòsof i historiador de l’art Georges Didi-Huberman, ha construït un discurs específic que integra una selecció d’obres principalment de la col·lecció del Museu però també de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Més de 90 pintures, dibuixos, cartells, fotografies i 4 escultures que aporten una visió singular, tant pels temes tractats (des de la Guerra de la Independència fins a la Guerra Civil i la lluita antifranquista), com pels artistes representats (des de l’il·lustrador Lluís Pellicer fins als cartellistes de la Guerra Civil).

«Torné Esquius. Poètica quotidiana»
Primera exposició monogràfica celebrada en un museu dedicada a aquest artista. Es tracta de pintures d’aparent simplicitat, amb una predilecció pels espais interiors o reclosos, com ara jardins o sales d’estar, humils o d’extracció menestral. Malgrat que Pere Torné Esquius era pintor, la seva tasca professional va ser la il·lustració, centrada en tres línies: la literatura infantil, la il·lustració de textos literaris i la col·laboració en revistes i publicacions periòdiques.

Projecte «Explorant l’or. Investiguem el daurat en les obres del Museu»
Com aplicaven els artistes els fulls d’or o aconseguien l’efecte del daurat? Partint de la Col·lecció d’Art Gòtic, els conservadors-restauradors del Museu ens expliquen les diverses tècniques i els instruments que s’utilitzaven en la pintura mural i els retaules d’època medieval. I a partir del procediment del daurat, descobrireu en què consisteixen algunes de les feines de l’equip de restauració.

Projecte «I+R. Il·lustració + romànic. Mostra de projectes integrats»
Àlbums il·lustrats dels alumnes de l’Escola d’Art La Industrial inspirats en les obres romàniques del Museu. Al vestíbul de la Biblioteca Joaquim Folch i Torres.

ACTIVITATS:

A partir de les 20 h
Comentaris a peu d’obra
Per aprofundir en les obres del Museu.

A les 21, 22 i 23 h
Concert amb Saphie Wells & The Swing Cats
Amb la participació de Swingmaniacs. Durada: 40 min.

A les 21.30 h
Classe de swing amb Swingmaniacs
Durada: 30 min.

I durant tota la nit, oferta gastronòmica.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 i L3 (Espanya).
Bus: 55 i 150.
FGC: L8, R5, R50, R6, R60, S33, S4 i S8 (Espanya).