Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Marítim de Barcelona

Av. Drassanes, s/n
08001 Barcelona
Tel. 93 342 99 20
www.mmb.cat

Visita lliure a l’edifici de les Drassanes Reials i a les exposicions temporals en cartell.
EXPOSICIONS:

«Drassanes i galeres»
L’exposició recorre la història de la relació de Barcelona amb el mar des de l’expansió catalanoaragonesa per la Mediterrània, transportant el visitant a l’època d’esplendor de les galeres i l’edifici de les Drassanes. El recorregut queda emmarcat en una escenografia amb forma de galera en construcció, dos nous miradors a la Galera i el mausoleu romà descobert en les darreres intervencions arqueològiques de l’edifici (2010-2012). S’exposen peces de les col·leccions del Museu Marítim de Barcelona, que inclouen peces pertanyents a la història de les Drassanes Reials, models de l’edifici i diferents models de galeres.
Durant la Nit dels Museus no es podrà visitar l’exposició amb audioguia.

«A la vora de la mar. Els instruments musicals a la Mediterrània»
Comissariada pel musicòleg Oriol Rossinyol, la mostra fa una mirada a la música que ha acompanyat l’activitat humana de les cultures mediterrànies. La diversitat de pobles que durant segles ha envoltat aquestes aigües ha anat teixint un ric entramat artístic i cultural que es vol reflectir a l’exposició. Hi trobareu fins a 82 instruments musicals dels segles XVII-XXI, 58 fotografies de músics i 12 vaixells representats amb maquetes i diorames que posen en relleu la relació entre la música i la cultura marítima.

«Veure i tocar»
Exposició amb una mostra representativa de les obres exhibides al Museu Tiflològic de l’ONCE, inaugurat ara fa 25 anys per respondre a les inquietuds de les persones amb discapacitat visual d’accedir a l’experiència estètica de les obres d’art de caràcter universal, i de disposar d’un espai on poguessin exposar les seves obres. Amb motiu de la celebració del seu 25è aniversari, l’ONCE ha organitzat una exposició itinerant per poder exhibir les peces més significatives de les seves col·leccions, amb l’objectiu de donar a conèixer les necessitats culturals de les persones amb discapacitat visual i al mateix temps fomentar exposicions pensades perquè totes les persones, incloent-hi les persones amb discapacitat, puguin veure i tocar les peces exposades. L’exposició conté maquetes, escultures, quadres i peces de material tiflològic que han estat cabdals per a l’ensenyament i l’accés a la cultura de les persones cegues.

«7 vaixells, 7 històries»
Exposició sobre històries de vaixells on podreu veure exposats alguns dels models de vaixell més destacats del Museu, des de navilis fins a portacontenidors, així com objectes diversos del fons del Museu, com ara atles i cartes nàutiques, instruments de navegació, canons, elements per facilitar l’estiba de les mercaderies, gravats, exvots, armes, documents, etc. Res simbolitza millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell. En totes les èpoques i a tots els mars els vaixells han estat els instruments que han permès a l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines però tenen personalitat, tenen nom i tenen el seu caràcter, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle, però al mateix temps és un contenidor, de coses i de persones, però també de vivències, d’històries i de mites. Un contenidor que anima a descobrir l’inconegut, com els contenidors d’aquesta exposició.

ACTIVITATS:

De 19 a 21 h
Flautada
Cercavila i concert.

De 21 a 23 h
Concerts al vestíbul
Amb l’Orquestra Simfònica de l’Escola de Músics i JPC, i la Raval’s Band.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 ( Drassanes) i L2 i L3 (Paral·lel).
Bus: D20, H14, N0, N6 i V13 (parada Pg. Josep Carner); 59, N9, N12 i N15 (parada la Rambla); 21, 88, 91, D20, H14, N0 i N6 (parada Av. del Paral·lel), i 120 (parada Av. Drassanes).