Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Frederic Marès

Pl. Sant Iu, 5
08002 Barcelona
Tel. 93 256 35 00
www.museumares.bcn.cat

EXPOSICIONS:

Exposició permanent: Col·lecció d’escultura, Gabinet del col·leccionista i Estudi-biblioteca de Frederic Marès
El Museu Frederic Marès és un singular museu de col·leccionista que conserva les col·leccions que reuní el seu fundador, l’escultor Frederic Marès (1893-1991), i que mitjançant la seva donació van passar a formar part del patrimoni de la ciutat de Barcelona l’any 1946. Frederic Marès va reunir al llarg de la seva vida una extensa col·lecció d’escultura hispànica, des de l’època antiga fins al segle XIX, en què predomina la talla policroma. En el Gabinet del col·leccionista es mostren desenes de milers d’objectes que formen una gran col·lecció de col·leccions i documenten unes formes de vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX: ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies, joguines, claus de pany i pots de farmàcia, que, presentats dins d’una atmosfera intimista, evoquen l’univers particular de Marès. Marès també donà una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s’exhibeix en el seu Estudi-biblioteca.

«Oleguer Junyent, col·leccionista. Roda el món i torna al Born»
Exposició dedicada a la figura d’Oleguer Junyent (Barcelona, 1876-1956), artista polifacètic, escenògraf, decorador, col·leccionista, antiquari, fotògraf amateur, apassionat dels viatges i conegut popularment pel viatge de la volta al món que va realitzar l’any 1908. Lluny de ser una antològica, la mostra se centra en la seva faceta de gran col·leccionista d’art de la Barcelona de la primera meitat del segle XX i posa la seva figura en relació amb la de Frederic Marès. Així mateix, es dedica una atenció especial a l’estreta relació personal entre Junyent i el polític i també col·leccionista Francesc Cambó, a través d’aquarel·les i fotografies dels viatges que van compartir.

ACTIVITATS:

Durant tota la nit
Projecció ininterrompuda dels vídeos Videoflashs i 30 Second Spots: TV Commercials for Artists
Dins el Festival LOOP Barcelona 2017. Durada: 23 min.

CREACIÓ&MUSEUS:

A les 20 i 22.30 h
La culpa no és de Brossa, és de Freud
Durant 45 minuts, dos actors amb l’objectiu de no ser-ho ens guien en un viatge per textos de Brossa. Textos que els porten a explicar-nos els seus propis somnis i a compartir amb el públic la seva visió del lirisme, la bellesa, el subconscient, la violència i la religió. Una performance teatral a càrrec de La Seca Espai Brossa dins el programa Creació & Museus.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Jaume I).
Bus: V15, V17, 45 i 120.
FGC: Pl. Catalunya.
Renfe: Pl. Catalunya.
Bicing: Estació d’Av. de la Catedral.