Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Etnològic de Barcelona

Pg. Santa Madrona, 16
08038 Barcelona
Tel. 93 256 34 84
www.barcelona.cat/museuetnologic

EXPOSICIONS:

«Sentir el Patrimoni»
L’exposició estable del Museu Etnològic de Barcelona ocupa un espai diàfan que permet diverses lectures i interpretacions, i que pot donar lloc a reflexions noves a partir dels materials exposats en cada visita o activitat. Es presenta en un fris de vint metres on es pot contemplar un collage de peces que traslladen al visitant la riquesa i la pluralitat de la nostra societat. A l’espai central es poden trobar sis grans objectes que donen nom a diferents àmbits temàtics que formen part de totes les cultures i que permeten copsar com hem canviat al llarg dels anys.

Reserva visitable
Disposada en una àrea perimetral que envolta els espais dedicats a la reserva interna, a la biblioteca i al centre de documentació, la reserva visitable forma part de l’exposició permanent del Museu Etnològic de Barcelona. Un total de quaranta-sis vitrines de 3,60 metres d’alçada allotgen materials procedents dels cinc continents il·lustratius de la diversitat de peces de l’àmbit català i d’altres cultures que formen part del patrimoni custodiat pel Museu.

«Les cares de Barcelona»
La nova exposició temporal del Museu proposa que ens alliberem de les imatges de la ciutat que coneixem, que hi donem un cop d’ull nou i fresc, i que projectem una mirada nova sobre Barcelona o, més ben dit, sobre les moltes cares que acull la capital catalana. La mostra s’inaugurà el 22 de gener i és una exposició de caràcter social i participatiu que s’anirà alimentant i creixent amb les aportacions ciutadanes que es vagin fent arran de les activitats paral·leles.

CREACIÓ&MUSEUS:

A les 21.30 i 23 h
Sessions Remotes, dansa, performance i instal·lació
Instal·lació en què es posen en joc una sèrie d’imatges i entrevistes enregistrades a 30 persones d’edats i professions variades que es van sotmetre a l’experiència de ballar soles durant un temps determinat. Partint d’aquests materials, es proposa una intervenció als espais del Museu Etnològic que ocuparà el hall i la sala d’actes amb projeccions, utilitzant les superfícies de l’arquitectura de l’edifici i monitors. En dos moments concrets, al hall d’entrada es portarà a terme una acció per a quatre performers i un equip de música que circularan entre el públic assistent, desplegant fisicalitats i dinàmiques del moviment. La durada d’aquesta acció és de 20 minuts.
Una proposta de Mònica Muntaner i La Caldera dins el programa Creació & Museus.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Espanya) i L3 (Poble Sec). Funicular de Montjuïc, des de l’estació de metro Paral·lel (L2 i L3).
Bus: 55.