Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Egipci de Barcelona

València, 284
08007 Barcelona
Tel. 93 488 01 88
www.museuegipci.com

EXPOSICIONS:

Col·lecció permanent del Museu Egipci de Barcelona
El Museu Egipci de Barcelona és únic al nostre país. El seu fons és monogràfic de l’antic Egipte i dóna a conèixer al visitant una col·lecció privada de primer ordre a Europa. El Museu estructura la seva exposició permanent en cinc seccions temàtiques fonamentals per oferir al visitant una visió exacta i completa dels trets essencials de la civilització faraònica: atributs i funció del faraó; càrrecs i personatges privats; vida quotidiana (artesania, cosmètica, erotisme); creences i pràctiques funeràries (mite d’Osiris, momificació, tombes i equipament funerari), i, en darrer lloc, l’univers religiós (culte als temples i principals divinitats del panteó egipci).

«Tutankhamon. Història d’un descobriment»
Pocs descobriments arqueològics han despertat una admiració i un interès tan universals com el de la tomba del faraó Tutankhamon. El novembre de 1922, el món dirigí la seva mirada cap a un remot racó d’Egipte en el qual s’havien enterrat alguns dels seus faraons més importants: la Vall dels Reis. Encara avui aquella troballa segueix captivant l’ésser humà. Aquest àmbit del Museu Egipci de Barcelona n’és una bona mostra i dóna a conèixer amb profunditat el gran descobriment protagonitzat per Howard Carter.

«Animals sagrats de l’Antic Egipte»
A més de la seva utilització com a recurs econòmic, mascota o presa de caça, els animals van estar presents en nombroses manifestacions culturals de l’Egipte faraònic. Així, són molt nombrosos els signes jeroglífics que mostren animals, sigui complets o bé mitjançant algunes parts concretes dels seus cossos; altres, foren reproduïts en objectes d’ús cosmètic, així com en mobiliari; i encara uns altres esdevingueren actors, tal com si fossin éssers humans, en composicions de caràcter satíric. Ara bé, fou en l’àmbit religiós on el protagonisme dels animals va prendre més notorietat que en qualsevol altra civilització antiga. Per raons de tipus divers, la major part d’espècies conegudes pels egipcis foren associades a una divinitat concreta. Mamífers, insectes, aus, peixos o rèptils van servir de model en el disseny d’imatges divines. Fins i tot, van arribar a ser momificats per tal que les seves restes servissin de suport físic a l’ànima immortal.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L2, L3 i L4 (Passeig de Gràcia) i L5 (Diagonal).
Bus: 7, 20, 22, 24, 39, 45, 47, H10, V15 i V17.
FGC: Provença.
Renfe: Pg. de Gràcia.
Bicing: Estació 364 (Pg. de Gràcia, 61).