Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Can Tinturé. MEL

Església, 36
08950 Esplugues de Llobregat
Tel. 93 470 02 18
www.museus.esplugues.cat

EXPOSICIÓ:

«Can Tinturé, col·lecció de rajola de mostra Salvador Miquel»
La visita a Can Tinturé descobreix un objecte senzill, la rajola de mostra, i desperta la consciència dels visitants sobre un element quotidià que ha esdevingut objecte de museu.

«El llegat Nolla. 150 aniversari de la fàbrica de mosaics»
El gres ceràmic i la fàbrica de ceràmica Nolla són protagonistes d’aquesta nova exposició temporal que acullen les sales de Can Tinturé, amb el modernisme com a punt de partida. La mostra posa de relleu el paper dinamitzador i modernitzador d’aquesta indústria, i reivindica el valor artístic dels models i aplicacions d’aquest mosaic. La mostra inclou un àmbit local dedicat al disseny i producció de gres ceràmic de la fàbrica Hijo de Jaime Pujol i Bausis. La producció d’aquest tipus de rajola va ser tan important a Esplugues, que la fàbrica va passar a ser coneguda popularment com «La Rajoleta», en referència a les petites rajoles que sortien a milers dels emblemàtics forns d’ampolla.

«Terrissa en salsa»
A la primera planta del Museu Can Tinturé, una petita mostra de morters de terrissa, organitzada en col·laboració amb l’Associació de Ceràmica Catalana, dóna valor a un objecte molt popular a les cuines al llarg del temps

ACTIVITATS:

De 19 a 21 h
Taller familiar Dissenyem un mosaic

De 22 a 24.30 h
Ballem un vals?
Demostració de valsos a càrrec de membres de l’Escola de Balls de Saló de l’Ateneu de Sant Just.

COM S’HI ARRIBA:

Bus: EP1, 63, 157 EP1, EP2, 57, 67, 68, 78, EP1, EP2, JM, N12 i N14.
Tram: T1, T2 i T3 (Pont d’Esplugues).