Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

MAE. Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (Institut del Teatre)

Pl. Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona.
Tel. 93 227 39 00
www.institutdelteatre.cat

EXPOSICIONS:

«La memòria de les arts efímeres»
L’exposició posa en valor la tasca de conservació, documentació i difusió que fa gairebé cent anys que es porta a terme i ho fa a través d’un viatge en el temps que abasta més d’un segle i que ens parla dels escenògrafs, de la dansa, del text, dels actors, dels titelles…. Si bé el teatre és l’art de l’efímer, la connexió amb altres moments històrics es fa evident gràcies a haver conservat els telons de fons, el vestuari, les maquetes, els textos… tot allò que envolta un espectacle. L’exposició presenta molts d’aquests objectes conservats als fons del MAE i els mostra amb un viatge a través del temps que comença el 1879… (A la Sala d’Exposicions).

«L’aventura nord-americana de Maria Rosa de Guimerà»
En la seva llarga aventura nord-americana, de Barcelona a Broadway i després a la pantalla gran de Hollywood, Maria Rosa, un text que Guimerà va escriure per a la llegendària actriu espanyola María Guerrero, va sobrepassar una sèrie de fronteres lingüístiques, espacials i temporals, transformant-se amb el temps i acumulant noves capes de significat cultural, històric i polític. Quines són les circumstàncies que van fer possible aquesta aventura? A l’exposició es pot veure la pel·lícula muda dirigida per Cecil B. DeMille Maria Rosa, de 1916, de cinquanta minuts de durada, amb Geraldine Farrar com a protagonista. (A la Sala d’Exposicions).

«Land of Passion»
El darrer any el MAE ha rebut fons de les companyies de dansa Antonio Ruiz Soler (El Bailarín), Enrique Burgos i Rosa García, grans figures de la dansa espanyola del segle XX. En homenatge a la seva aportació al món de la dansa, el MAE organitza aquesta exposició, que podrà visitar-se exclusivament durant la Nit dels Museus al Teatre Estudi. L’exposició mostra una selecció de peces de vestuari i complements i està dissenyada per un graduat en escenografia de l’Institut del Teatre.

«Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre, 40è aniversari»
L’any 1977 es funda a l’Institut del Teatre l’Escola de Mim i Pantomima, amb l’objectiu de formar les noves generacions, de donar continuïtat i al mateix temps de renovar la llarga tradició sobre aquest art, conreat a Catalunya des de temps immemorials. La mostra reuneix un conjunt de fotografies sobre l’activitat de l’escola, els seus protagonistes i la seva producció artística, d’una gran bellesa visual. La mostra s’acompanya d’un reportatge audiovisual elaborat especialment per a l’exposició. Al vestíbul del Teatre Estudi.

ACTIVITATS:

De 19 a 23 h
Visites guiades a l’exposició «La memòria de les arts efímeres» i a la reserva del MAE
Cada mitja hora.

De 20 a 1 h
Actuacions dels alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre

A les 20.15 h
Projecció amb música en viu del film Maria Rosa de Cecil B. DeMille
Durada: 55 min.

A les 19 h
Taller de moviment i percussió en família i taller de màscara
Durada: 1 h i 1.15 h, respectivament.

A les 19.30 h
Taller Al vostre gust. Pensant amb les mans
Durada: 1.15 h.

A les 20.15 h
Taller Danses urbanes. Popping
Durada: 1.15 h.

I de 20 a 23 h, Tapes teatrals, a l’Atri.

Per a les visites guiades a la reserva i per als tallers cal fer la reserva prèviament a través de la web www.institutdelteatre.cat, del 15 al 19 de maig.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 (Poble Sec, sortida Teodor Bonaplata).
Bus: 55 i 121 (França Xica – Grases).
FGC: Pl. Espanya o Pl. Catalunya + metro L3 (Poble Sec).
Renfe: Catalunya o Sants + metro L3 (Poble Sec).
Bicing: Estacions 236 (França Xica, 42) i 386 (Paral·lel, 164).