Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

La Casa dels Entremesos

Pl. de les Beates, 2
08003 Barcelona
Tel. 93 268 35 31
www.lacasadelsentremesos.cat

EXPOSICIONS:

Imatgeria festiva barcelonina: gegants, nans, capgrossos i bestiari
Exposició permanent amb més de cinquanta figures històriques de les festes de Barcelona i dels barris de Ciutat Vella, com els gegants del Pi, de Santa Maria del Mar, de Sant Roc, de la Plaça Nova, de la Barceloneta, de Sant Pere de les Puel·les, del Raval o del Casc el Antic; com el bestiari, amb l’Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Víbria, la Tarasca, el Drac, el Bou, la Mulassa o els Cavallets…; com els nans Cu-cut, el general Lagarto, Manolito o la Carassa de Nadal…; o com els gegantons infantils de la Plaça Nova, del Pi, del Raval, del Casc Antic o de Sant Jaume, i una col·lecció d’una trentena de titelles tradicionals catalans dels segles XVIII-XXI.

«Mirades de gegant: 110 anys dels gegants de Sant Roc de la Plaça Nova»
Emmarcada dins els actes de celebració del «4 ¼. 425 anys de les Festes de Sant Roc de Barcelona», aquesta exposició presenta la història dels primers gegants barcelonins pertanyents a una entitat veïnal. Es tracta dels gegants en actiu, amb les figures originals i una activitat ininterrompuda, més antics de la ciutat. Les mirades volen transmetre l’esperit dels plaçanovins i les plaçanovines que, com a col·lectiu veïnal resistent, mitjançant el patrimoni cultural, les festes tradicionals, la imatgeria festiva i els gegants Roc i Laieta, elements cohesionadors i identitaris, pot mantenir l’esperit, el sentiment i l’orgull de pertinença. L’exposició és una producció de l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

«Gòtic»
Exposició fotogràfica sobre diferents aspectes del barri Gòtic, amb fotografies de Juan Manuel Morgado. Imatges singulars que desvelen aspectes del barri inventat i de l’autèntic barri vell (Catedral, Pi, Sant Just, Call…), dels barris perduts i dels barris vius que amaga el barri turístic, la creació i la mentida. L’exposició, una col·laboració de La Casa dels Entremesos amb el Centro Cultural y Artístico Manuel de Falla i l’Associació de Festes de la Plaça Nova, s’emmarca dins els actes de celebració del «4 ¼. 425 anys de les Festes de Sant Roc de Barcelona» i «El Barri Perdut».

ACTIVITAT:

De 19.30 a 24.30 h
Els Contamesos
Visites guiades teatralitzades. Cada hora. Durada: 30 min.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Jaume I) i L1 (Urquinaona).
Bus: 45, 120, V15 i V17 (Via Laietana – Pl. Ramon Berenguer el Gran).
FGC: L6, L7, S1, S2, S5 i S55 (Pl. Catalunya).
Renfe: R1, R3, R4 i R12 (Pl. Catalunya).
Bicing: Estació d’Av. de la Catedral.