Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Fundació Joan Miró

Parc de Montjuïc, s/n.
08038 Barcelona
Tel. 93 443 94 70
www.fmirobcn.org

EXPOSICIONS:

«Joan Miró. Col·lecció»
La Fundació Joan Miró és un espai singular, concebut per Joan Miró amb la voluntat d’apropar l’art a tothom. La col·lecció de pintures, dibuixos, escultures i obres damunt paper que es mostra a la Fundació és una de les més completes de Miró i permet fer un recorregut exhaustiu per totes les etapes de la seva cronologia vital i artística. A través de vuit àmbits diferents es poden explorar, de manera transversal, la producció i el llenguatge personalíssim d’un dels artistes més influents del segle XX: «Terra», «Més enllà de la pintura», «Violència, evasió», «Anonimat», «Poesia i silenci», «Antipintura», «Sobreteixims» i «Art i quotidianitat» il·lustren conceptes clau del pensament, del temps i de l’obra de Miró i mostren la voluntat de l’artista de transcendir la pintura convencional.

«Autogestió»
L’exposició «Autogestió» presenta una genealogia d’artistes que des dels anys seixanta fins a l’actualitat han desenvolupat estratègies per recuperar l’autoritat sobre el seu propi relat. Aquesta mostra també és un intent per comprendre l’art recent i constatar la vigència d’aquestes dinàmiques. Inclou obres d’artistes com Esther Ferrer, Joan Hernández-Pijuan, Michelangelo Pistoletto, Sílvia Gubern, Cesare Pietroiusti, Jiri Kovanda, Henk Peeters o François Curlet. La continuïtat de les posicions properes a la idea d’autogestió es podria explicar per condicions contextuals, com ara l’abaratiment dels costos de producció o la crisi institucional. Moltes iniciatives recents s’han adaptat a aquest escenari per mantenir la seva activitat cultural assumint un elevat valor de risc i un clar compromís amb el seu temps.

«Adrià Julià. Hot Iron»
El treball d’Adrià Julià es relaciona amb la memòria, la resistència, el desplaçament i les erosions a partir de la interdependència entre les persones i el seu entorn. Interessat de manera particular pel llenguatge cinematogràfic, Julià desenvolupa processos d’investigació i en deixa registre mitjançant instal·lació o performances multimèdia.
Per a Peu a Fora, l’artista investiga les relacions creuades entre dos esdeveniments aparentment distants que revelen profundes dinàmiques globals: la venda de pintures romàniques catalanes a compradors nord-americans, a principis del segle passat, i la implantació del futbol americà a Barcelona, un segle més tard. El centre del projecte és una peça audiovisual, rodada en 16 mm, que formarà part de la programació del Festival Loop 2017.

«Éluard, Cramer, Miró – “À toute épreuve”. Més que un llibre»
Exposició que reconstrueix la història de la creació del llibre de Miró fet a partir d’un recull de poemes de Paul Éluard amb el mateix títol. La mostra s’inclou dins la sèrie «Miró. Documents», que té per objectiu aprofundir en alguns aspectes de l’obra de Miró a partir del fons de l’Arxiu de la Fundació.

«Cloe Marotta. D’un píxel un poema»
Joan Brossa apel·lava sempre al principi del seu admirat Fregoli: «l’art és la vida i la vida és transformació». Cloe Masotta surt al carrer amb aquesta premissa perquè en qualsevol moment pot aparèixer un objecte, un text, una ombra o un color que l’atreguin i que pugui capturar amb el seu telèfon mòbil. La realitat enquadrada es transforma i ofereix un joc poètic. Res és el que sembla.
Exposició en el marc de l’Epicentre Brossa

ACTIVITATS:

De 19 a 24.30 h
Taller de papiroflèxia Arquitectura doblegada

De 19.30 a 23.30 h
Visites guiades
A la col·lecció, a l’exposició «Autogestió» i a la Fundació. Consulteu els horaris i els idiomes a la web.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L2 i L3 (Paral·lel + Funicular de Montjuïc).
Bus: 55 i 150.
El Funicular circula fins a les 22 h. El 55 fins a les 22.45 h. El 150 amplia l’horari fins a l’1 h de la matinada per a la Nit dels Museus.