Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

El Born Centre de Cultura i Memòria

Pl. Comercial, 12
08003 Barcelona
Tel. 93 256 68 51
http://barcelona.cat/elbornculturaimemoria

A El Born CCM volem que la Nit dels Museus sigui una nit especial, memorable i única! Volem que pugueu passejar pel passat de la nostra ciutat. Us proposem contemplar l’edifici de l’antic mercat del Born, descobrir, des de la balconada, el jaciment a través de la vida de les persones que van viure en els seus carrers i les seves cases. Gaudiu d’aquest espai arqueològic únic i excepcional acompanyats per la màgia de la nit.
EXPOSICIONS:

«Barcelona 1700. De les pedres a les persones»
Veniu a conèixer com es vivia a la Barcelona del 1700. Les intervencions arqueològiques efectuades dins del recinte de l’antic mercat del Born han fet possible conèixer amb detall un fragment de la trama urbana de Barcelona, així com trobar-hi rastres de la vida que s’hi desenvolupà. En aquesta exposició permanent trobareu milers de peces que feien servir els barcelonins i les barcelonines en la seva vida quotidiana.

«Born. Memòries d’un mercat»
El Born ha estat històricament un espai de mercat, primer a la plaça i després dins del mercat metàl·lic. Va ser concebut com a mercat minorista de barri i, després, es va convertir en el mercat majorista d’una metròpolis en expansió. 45 anys després del tancament del mercat, aquesta exposició vol reactivar la seva memòria col·lectiva i compartir aquell univers de vitalitat tan present a la vida de la ciutat.

«Fer Mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona, dibuixada»
Exposició temporal.

ACTIVITATS:

A partir de les 19 h
Visites guiades El Born des de la balconada
Durada: 10 min.

CREACIÓ&MUSEUS:

A les 20, 21, 22, 23 i 24 h
Veure. Mirar. Sentir
Acció basada en la idea de l’slow movement, que vol reflexionar sobre la velocitat amb què solem mirar, si circulem per la realitat amb consciència plena del nostre entorn o ens neguem constantment la comprensió real d’allò que ens envolta. Amb aquesta peça, Projecte Ingenu pretén fer una reflexió col·lectiva i vivencial sobre la idea de museu i el ritme amb què la societat moderna mira. A través d’una coreografia invisible la major part de la qual té lloc entre els visitants del centre, es pretén manipular la velocitat de la vivència de mirar dels assistents proposant una trobada més profunda interpersonal i amb l’espai visitat. Cinc sessions de l’acció, una cada hora. Una proposta de Projecte Ingenu i Nau Ivanow dins el programa Creació & Museus.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Triomf) i L4 (Jaume I i Barceloneta).
Bus: 14, 17, 19, 39, 40, 45, 51 i 120.
Renfe: Estació de França i Arc de Triomf.
Bicing: Estacions de Comerç, 27, i Av. Marquès de l’Argentera, 17-19.