Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Pl. Pons i Clerch, 2, planta 2
08003 Barcelona
Tel. 93 256 34 20
www.bcn.cat/arxiufotografic

EXPOSICIÓ:

«Oleguer Junyent, fotògraf. Roda el món i torna al Born»
L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB) mostra les fotografies de la volta al món que l’artista Oleguer Junyent va fer durant els anys 1908-1909. El fons fotogràfic de l’artista va ingressar a l’AFB l’any 2014. Oleguer Junyent i Sans (Barcelona, 1876-1956) fou un artista polifacètic, escenògraf, dibuixant, pintor, cartellista, decorador, col·leccionista, antiquari i gran viatger.

CREACIÓ&MUSEUS:

A partir de les 19 h
La Escocesa a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, instal·lació-fanzine / performance-concert / acció-projecció
A Hilos de tiempo, Andrea Leria relata les experiències d’un viatge com a episodi de nostàlgia, tot indagant els paral·lelismes que poden emergir com a dues mirades distants, la de Junyent i la d’un viatge de la mateixa artista. Aquesta història serà narrada amb un llibre-fanzine i una instal·lació de rostres dels personatges trobats durant el camí dels dos creadors.
Marla Jacarilla, amb El mundo y todo lo demás plantejarà en format de videoacció una reinterpretació subjectiva de les imatges del llibre Roda el món i torna al Born, amb elements autobiogràfics i audiovisuals de diversa procedència.
Oleguer Junyent va fer també escenografies per a òperes del Liceu i va viatjar al festival d’òperes de Wagner a Bayreuth (Alemanya) per inspirar-se. En aquesta ocasió, Llapispanc, acompanyat d’una pianista, proposa Bagner al Worn (BW) (Be Worm), una interpretació de la peça Be Worn de Wagner, seguint el concepte de shadow playing, molt connectat a la llum i les ombres.
Una proposta de La Escocesa dins el programa Creació & Museus.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Triomf) i L4 (Jaume I).
Bus: V15, V17, H14, 39, 40, 45 i 51.
Renfe: Arc de Triomf.
Bicing: Estacions 390 (Comerç, 36), 358 (Gombau, 24) i 7 (Pg. Lluís Companys, 1).