Trenta anys de música i vint-i-cinc minuts de passió

La cloenda de la Mercè d’enguany està dedicada al Sónar, el festival de música electrònica que ha celebrat l’edició número trenta.

..
20/09/2023 - 08:30 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Rosalia, Bad Gyal, Daft Punk, Pet Shop Boys, Björk, Aphex Twin, Miss Kittin, Jeff Mills… Tots són noms que tenen a veure amb la història dels sons electrònics dels últims trenta anys. I tots han passat pel Sónar, que enguany fa servir la música d’aquests artistes i molts més en la banda sonora del Piromusical de la Mercèn (foto: Àlex Losada). Us esperen el dilluns, 25 de setembre, a l’avinguda de Maria Cristina.

El Sónar va néixer a Barcelona l’any 1994, quan la ciutat havia abraçat definitivament els sons electrònics i la cultura de club ja s’estenia per tot arreu. Aquell festival que originalment se celebrava a Ciutat Vella i la Mar Bella va començar a atraure aviat no només molts barcelonins incondicionals dels sons més nous, sinó també a moltíssims visitants d’altres procedències que van convertir el Sónar i Barcelona en referents de l’escena electrònica i de festivals europeus.

Un festival tan lligat a la ciutat, doncs, no podia estar absent en les celebracions de la Festa Major ara que commemora un aniversari tan especial. El tindreu posant música a un moment especialment emotiu de la Mercè, el gran Piromusical que és un dels espectacles més seguits per la ciutadania. Serà un recorregut apassionat i musical pel món dels últims anys a còpia de sons experimentals i veus i ritmes dels cinc continents, un viatge intercultural a ritme dels sons més clàssics i els més moderns de l’escena electrònica.

Durant el Piromusical, que serà retransmès per TV3 i des del web del Sónar i que té una durada aproximada de vint-i-cinc minuts, sentireu talents catalans com Bad Gyal, Desert o Maria Arnal, però també els monstres de la música electrònica de ball d’èpoques diverses: des de Daft Punk i The Chemical Brothers, fins a Omar Souleyman o Aphex Twin.

Disco, house o techno són estils electrònics que no poden faltar en aquest Piromusical dedicat al Sónar. Els representaran fragments de música de Todd Terje, Laurent Garnier, Miss Kittin o Jeff Mills. I sí, ja que l’inoblidable Ryuichi Sakamoto (encara es recorda la seva actuació al Sónar 2011 amb Alva Noto) va morir el març passat, la banda sonora del Piromusical li dedicarà un homenatge.

La música del Piromusical d’enguany està firmada pel Sónar en col·laboració amb Phran, productor i DJ habitual del festival. Ells treballen en cooperació amb Pirotècnica Igual, una empresa catalana que fa més de cent anys que produeix i fa esclatar els seus castells de foc en una festa de llum i color. S’encarregaran d’il·luminar el cel nocturn de Barcelona amb una proposta espectacular i innovadora.

Si no us voleu perdre el gran comiat ple de passió de la Festa Major amb el qual el Sónar commemora trenta anys de bona música, veniu el dilluns, 25 de setembre a l’avinguda de Maria Cristina, però abans consulteu la informació al respecte al web de la Mercè.

Més informació