Dispositiu especial de seguretat, neteja i mobilitat per la Mercè 2023

Del 22 al 25 de setembre es reforçaran els serveis municipals per garantir la convivència durant les Festes de la Mercè. Hi haurà equips addicionals per a tasques de neteja, s’establiran itineraris segurs per prevenir i detectar violències masclistes i LBTGI-fòbiques i el metro donarà servei de manera ininterrompuda durant 91 hores.

..
21/09/2023 - 12:51 h - La Mercè Ajuntament de Barcelona

La Guàrdia Urbana, conjuntament amb el cos de Bombers de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, coordinarà diverses mesures per garantir la seguretat, la convivència i la fluïdesa de la mobilitat durant la Mercè:

  • Ordenació i regulació del trànsit
  • Gestió i control de conductes que alterin la convivència
  • Controls preventius d’alcoholèmia i drogues
  • Prohibicions excepcionals d’estacionament en punts amb activitats programades
  • Control dels punts de venda de begudes alcohòliques
  • Control d’aforament i accessos a la plaça de Sant Jaume per evitar situacions de risc provocades per l’alta densitat de persones
  • Prevenció i atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques i a les violències sexuals.

S’activarà un servei de drons com a element de suport i informació al servei operatiu de seguretat. El visionament d’aquestes imatges es farà sempre en temps real i en cap cas quedaran enregistrades. 

Prevenció i atenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques

S’habilitaran itineraris segurs que s’afegiran als que té establerts el cos de policia en diferents zones d’oci nocturn fins a les parades de transport públic més properes. De nit estaran oberts els punts liles de BCNantimasclista a les ubicacions següents:

  • C. Menéndez y Pelayo. De divendres, 22 de setembre, a dilluns, 25 de setembre. De les 20.00 a les 5.00 hores.
  • Platja del Bogatell. De divendres, 22 de setembre, a diumenge, 24 de setembre. De les 20.00 a les 5.00 hores. Paral·lelament també romandrà obert el punt lila nocturn ubicat a l’edifici de Platges situat a la platja del Bogatell, des de divendres, 22 de setembre, a dilluns, 25 de setembre. De les 23.00 a les 6.00 hores.

Com a novetat, els responsables de tots els espais de les activitats de la Mercè han rebut formació per poder oferir una resposta ràpida, efectiva i coordinada amb els serveis de seguretat en cas d’incidències relacionades amb les violències masclistes.

Reforç de neteja amb més personal i vehicles

El dispositiu extraordinari de neteja s’incrementarà en 855 operaris i operàries durant la nit i a les zones amb activitats de les Festes de la Mercè. També es distribuiran 1.300 papereres de recollida selectiva temporals.

Un total de 91 hores de servei continuat de metro

El metro donarà servei de manera ininterrompuda de les cinc de la matinada de divendres, 22 de setembre, fins a les dotze de la nit de dilluns, 25 de setembre.

  • Més trens durant la nit i a primera hora de dissabte i diumenge.
  • Reforç de la línia 150 de bus per accedir a les activitats de la muntanya de Montjuïc.
  • Dissabte, 23 de setembre, reforç habitual de transport públic amb motiu del partit que el FC Barcelona juga a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.
  • Dilluns, 25 de setembre, reforç especial de l’L1 i l’L3 amb motiu del Piromusical.

Durant la Mercè es recomana fer servir la xarxa de transport públic de metro.

Més informació

Notícies relacionades