Dia de les dones a Horta-Guinardó

Dia de les dones a Horta-Guinardó

dimarts, febrer 28, 2017 - 11:38

Com cada any, des que les Nacions Unides van declarar, l’any 1977, el dia 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, el districte i tota la ciutat de Barcelona el tornen a celebrar com una diada reivindicativa dels drets de les dones i del feminisme.

Enguany, el lema del Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany és ‘”Dones creadores” i a Horta-Guinardó els actes centrals s’han enfocat en fer visible aquesta vessant de les dones com a creadores i artistes.

Els tres actes centrals del Districte són els següent:

Acte-Sopar del Consell de les Dones d’Horta-Guinardó 2017
Divendres 10 de març, a les 21 hores Sala de Platea del Teatre del Foment Hortenc (Alt de Mariner, 15)
Parlaments i lectura del Manifest del 8 de març del Consell de Dones d’Horta Guinardó. Presentació i dinamització artística: Companyia Transtorners (www.transtorners.es). Amb actuacions del quadre de ball Las Jaras i de Sergi Vicente, director de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. Sopar i ball.
Organitza: Consell de les Dones d’Horta-Guinardó, amb la col·laboració del Foment Hortenc.

Dones creadores d’Horta-Guinardó
Dimecres 15 de març, a les 18 hores Casal d’Entitats Mas Guinardó Les dones creem vida, relacions, coneixements, xarxa, comunitat… Presentació del projecte Wikidones a Horta-Guinardó, del projecte Teixint Vincles i espectacle multidisciplinar. Coordinació i dinamització artística: Mas Guinardó i Dona Cançó.
Organitza: Plataforma Creatives en Xarxa i Consell de les Dones d’Horta-Guinardó, amb la col·laboració de La Bonne

Dones creadores amb cognoms
Dissabte 18 de març, a les 11.30 hores Jardins d’Hiroshima
Com cada any, diversos equipaments del Districte sumen esforços per organitzar una jornada de celebració del 8 de març. Es tracta d’una jornada d’activitats lúdiques i artístiques adreçades al públic familiar, que té com a objectius la reflexió i la sensibilització entorn a la igualtat de gènere des d’un marc reivindicatiu.

  • 11.30 h Espai lúdic: tallers i dinamitzacions amb la intenció de donar a conèixer i reflexionar al voltant de dones que han quedat en un segon pla, darrera dels seus marits o havent d’utilitzar pseudònims per poder dur a terme la seva feina.
  • 12.30 h Dona’m: Actuació teatralitzada. A càrrec de Miquel Brasó, Alba Millaruelo i Jose Galindo
  • 13 h Vermut – concert: a càrrec de Maruja Limón, amb la col·laboració de l’ADA Ferran Tallada Graffiti en directe, a càrrec de Paola Mikiej

Organitza: Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Centre Cívic Carmel, Centre Cívic Casa Groga, Centre Cívic Guinardó i Centre Cívic Teixonera. Col·labora: Associació d’alumnes Ferran Tallada i Eurofitness Horta.

A més d’aquests actes, tor els barris durant el mes de març, celebren activitats diverses amb motiu del dia de la dona: exposicions, xerrades, tallers, concerts, obres teatrals, cine-fòrums

Us convidem, doncs, a participar de la programació d’aquest any que trobeu adjunta a aquesta informació a gaudir-ne i, a la vegada, a continuar treballant plegades per eliminar les discriminacions i les desigualtats per raons de gènere als nostres barris.