El barri de La Font d'en Fargues

El barri de La Font d'en Fargues

El barri de la Font d'en Fargues, al sud d'Horta i al nord del turó de la Rovira, es situa entre la font que li donà nom i el torrent de la Carabassa, vora el Passeig de Maragall. La font havia tingut molta anomenada per la qualitat i les propietats de les seves aigües, i periòdicament s'hi celebraven festes i aplecs.
A partir del 1905 s'urbanitzaren les terres del mas de Can Pujol, avui ocupades per pisos de luxe. La iniciativa fou de Pere Fargas i Sagristà, seguint l'estil de ciutat-jardí. El mateix Fargas, del qual prové el nom del barri, també va promoure cap a 1915 la construcció de torretes per als associats a la Cooperativa de Periodistes. A més d'alguns dels edificis, n'ha quedat com a testimoni el nom del carrer Peris Mencheta, dedicat a un il·lustre periodista i empresari de premsa.
Dins d'aquest sector, a més dels esmentats Can Carabassa i Can Fargas, s'ha de mencionar el Casal Familiar, construït al 1928, centre cultural i social del barri, davant el qual hi ha l'església de Sant Antoni de Pàdua, bastida el 1936 segons plans de l'arquitecte Florensa en l'indret on hi havia hagut una antiga ermita rural.
El barri de la Font d'en Fargues és avui és la zona més residencial d'Horta-Guinardó, encara amb predomini de torres, si bé moltes van sent substituïdes per nous blocs de mitjana alçada.

Equipaments del barri de la Font d'en Fargues

Et pot interessar

 • Casal Font d'en Fargues

  La seva història

  El barri de la Font d'en Fargues s'ha anat fent a partir de què Montserrat de Casanovas, hereva del mas Pujol (can Fargues), i el seu marit Pere Fargas i Sagristà, van presentar a l'Ajuntament de Barcelona un projecte de parcel·lació de les seves terres per crear una ciutat-jardí, el 1912, a partir de l'eix del passeig Font d'en Fargues (ja o...

 • Can Carabassa (Col·legi de la Sagrada Família)

  Dades estadístiques

  Població: 9.482
  Superfície (km2): 0,7
  Densitat (hab/km2): 14.432
  Població per sexe: Dones, 4.955; Homes, 4.527

 • Cartell de la Festa Major de la Font d'en Fargues 2014

  Festa Major

  La Festa Major de la Font d'en Fargues se suma a les que se celebren per molts barris d'Horta-Guinardó just abans de l'entrada de l'estiu. Té lloc, habitualment, entre l...