Esteu aquí

Cultura

Horta-Guinardó és cultura

Horta-Guinardó és un autèntic exemple de desplegament cultural en la proximitat, que emana des de les entitats i que dóna com a resultat un calendari cultural curull d'activitats.
Al districte hi trobareu propostes que tenen a veure amb tots els àmbits, de les arts plàstiques al cinema, de la ciència a les arts escèniques, passant per les manifestacions de cultura tradicional, la literatura o la música, en totes les seves declinacions.
Perque Horta-Guinardó és cultura!

Notícies

Tot el que passa a Horta Guinardó

El barri visita la Torre Garcini

Portes obertes. Gran afluència del veïnat a la jornada de portes obertes a la finca

Vine a conèixer la Torre Garcini!

Portes obertes. Aquest diumenge 13 de maig, de 10 a 14 h

Tres artistes d’Horta-Guinardó obren els seus espais de...

Cultura. De l’11 al 13 de maig, per la iniciativa Tallers Oberts Barcelona

Viu Sant Jordi a Horta-Guinardó

Uns dies plens d’activitats socials i culturals

Oberta la convocatòria per participar al ‘Desplaça’t’

El festival, que se celebrarà el 2 de juny, convoca totes les arts de carrer

Un piano de cua aterra a la Plaça Pastrana

Aquest diumenge, de 10 a 20 h, amb motiu del Concurs Internacional Maria Canals

Gaudeix del Barcelona VisualSound a Horta-Guinardó

El districte acull algunes de les activitats del Festival audiovisual de creació jove

Arts de carrer

Cultura a peu de carrer

Un bon exemple del dinamisme cultural d'Horta-Guinardó és el de l'existència d'expressions d'una disciplina singular com la de les arts de carrer. D'entre les propostes més destacades tenim el cicle "Desplaça't", anualment al Centre Cívic Casa Groga. Autènticament cultura a peu de carrer.

Arts escèniques

El districte, un gran escenari

A Horta-Guinardó les arts escèniques ocupen un lloc de centralitat dins el panorama cultural del districte. Gairebé a tots els barris trobareu propostes per a tots els gustos i edats, del teatre amateur a un programa central, la "Mostra de Teatre", que a la tardor omple diferents escenaris.

Arts plàstiques

Pintura, escultura, ceràmica...

La programació d'arts plàstiques és una constant tot l'any. Els equipaments de proximitat, amb un gran nombre d'exposicions, complementen les propostes de les entitats. Hi destacaria l'"StripArt", en què més de 600 metres quadrats d’espai expositiu presenten un centenar d'artistes amb nous...

Ciència i tecnologia

Una concepció àmplia de cultura

La cultura és entesa sota un concepte ampli a Horta-Guinardó, fins i tot aplegant propostes de ciència i tecnologia. Al Districte trobareu un dels pocs planetaris de la ciutat, a més de diverses propostes científiques, especialment des del Centre Cívic Guinardó, el "CienciArt" i l'espai "RacoNet".

Cinema i arts visuals

El setè art i altres expressions

Horta-Guinardó és "de cine". El territori ha estat utilitzat en moltes ocasions com un immens plató per a importants produccions fílmiques. Molts espais dels barris del districte s'han transformat en localitzacions audiovisuals i han alimentat la imaginació d’espectadors d’arreu del món.

Dansa

Moviment humà fet harmonia

L'existència d'expressions artístiques relacionades amb la dansa no són potestat dels grans escenaris. Un exemple evident és el Districte d'Horta-Guinardó que té una tradició artística de ball i dansa força arrelada, especialment al barri de la Teixonera i el seu cicle "Territori en Dansa".

Lletres i biblioteques

L'expressió literària al districte

L'àmbit de les lletres és dels més presents a Horta-Guinardó. Ho veiem a les diverses biblioteques del territori, però també arreu en forma de tallers d'escriptura, clubs de lectura o altres espais de trobada dels amants de la literatura. La prosa, el vers, l'assaig, la novel·la... tots els gèneres.

Música

Melodia, armonia, ritme!

La música és de les manifestacions artístiques més majoritàries al districte. Des de la que es fa a les formacions musicals, fins a la que es fa sentir als diversos equipaments.
Totes les edats tenen les seves propostes a Horta-Guinardó, especialment els joves a l'Espai Jove Boca Nord.

Personalitats

Creadors que han deixat una empremta al districte

Relació de personalitats culturals rellevants del districte, a partir del llibre 'Art i lletres a Horta-Guinardó', en què es mostrava una quarantena de creadors que han destacat en el món de la literatura, la pintura, l’escultura i les belles arts.

Reflexió

La condició humana

Un altre dels espais culturals del districte és el de la reflexió. Hi podem trobar àmbits que aborden la condició humana en totes les seves dimensions. Són moltes les propostes que, en forma de debats, taules rodones, xerrades o altres formats, indaguen sobre la nostra quotidianitat.

Teatre

S'aixeca el teló a Horta-Guinardó

Els barris d'Horta-Guinardó tenen una àmplia tradició teatral. Ho veiem en la biblioteca d'Horta-Can Mariner, de les poques especialitzades en teatre. Però també en les companyies amateurs i escenaris d'entitats, gairebé escenaris, que presenten propostes com l'anual Mostra de Teatre.

El Joc del Passat

El Joc del Passat

Us proposem una juguesca històrica a partir de diverses imatges presents a l'Arxiu Municipal d'Horta-Guinardó i que tenen a veure amb tots els nostres barris. A veure si endevineu les dates en què van ser captades les diferents fotografies.

Espais, equipaments i entitats culturals