Barcelona Cultura

Who is me. Pasolini (Poeta de las cenizas)

Àlex Rigola / Heartbreak Hotel

Poc després d'ésser assassinat el 1975, va aparèixer entre els papers de Pier Paolo Pasolini un poema inacabat titulat Poeta delle ceneri (Poeta de les cendres), que constitueix un impressionant testimoni pòstum. Amb aquest muntatge, Àlex Rigola mira d'acostar-nos a aquest text i al seu autor, presentant-los en escena dins d'una d'aquelles caixes destinades a protegir les obres d'art de gran valor. A partir d'aquí, ens parlarà del pensament ètic i estètic de l'autor de Teorema, de política, d'amor, de literatura i, és clar, de cinema. Tot a partir d'un text brutal i sense concessions, una confessió pensada com a resposta a un entrevistador imaginari dels EUA en la qual l'artista s'adreça a un públic, el nord-americà, que no coneix bé la seva obra. D'aquí que repassi moments del seu passat que van ser bàsics en les seves creacions: la mare, l'assassinat del germà per part de militants comunistes, la relació amb un pare que simpatitzava amb el feixisme... A punt de fer 45 anys, aquest Pasolini sortit d'una caixa passa comptes amb si mateix davant la mirada dels espectadors i espectadores. Una proposta íntima, per a una trentena d'espectadors, que interpreta en solitari l'actor argentí Gonzalo Cunill.

Àlex Rigola, un dels directors catalans amb més projecció internacional, dirigeix una posada en escena austera i amb les dimensions d'un espectacle de cambra. Rigola ha signat muntatges tan recordats com el de 2666, adaptació a escena de la novel•la de Roberto Bolaño, i, en els darrers temps, El público, de Federico García Lorca i l'adaptació teatral de la novel·la de Joan Sales Incerta glòria.

Un muntatge íntim i proper que recrea en escena una entrevista imaginada amb un crític de cinema i que ens mostra alguns aspectes de la personalitat de Pier Paolo Pasolini.

Una producció del Grec 2017 Festival de Barcelona, Heartbreak Hotel, Titus Andrònic S.L, Temporada Alta i Trànsit Projectes. 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Autoria
Pier Paolo Pasolini
Traducció
Fernando González García
Direcció i adaptació
Àlex Rigola
Dramaturgista
Carlota Subirós
Interpretació
Gonzalo Cunill
Escenografia
Max Glaenzel
Vestuari
Silvia Delagneau
Ajudantia de direcció
Alba Pujol
Producció
Jordi Puig "Kai"
Distribució
Artrepublic (Elise Garriga i Iva Horvat)
Plaça de Margarida Xirgu, 1, 08004 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; pg. Exposició, 30

Bus

55, 121, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Lavabos adaptats. Reserva d’aparcament.

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Exploradors
Teatre
Data d'inici
04/07
Data de finalització
23/07
Espai
Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor
Horari
19.30 i 21.30 h
Durada
60 min
Llengua
Espectacle en castellà
Preu
22 €

Comparteix aquest contingut