Barcelona Cultura

Vinicio Capossela

Canzoni della cupa

Tot i ser italià, Vinicio Capossela va néixer a Hannover, fill de pares originaris d'Irpinia, al sud d'Itàlia. I tot i ser un cantautor, compositor i multiinstrumentista reconegut tant al seu país com a l'estranger, el musical no és l'únic talent d'un artista que també és poeta, escriptor i, segons com, il•lusionista i home espectacle. No és casualitat que, en el seu moment, The New York Times el considerés el músic més intel•ligent i més excèntric de tot Itàlia. Ell mateix es defineix com un "entertainer fantasmagòric" que en els primers temps de la seva carrera va treballar al teatre i que també ha fet incursions en el gènere televisiu. La literatura (de Melville a Céline i de Dante a Homer) ha estat una de les grans fonts d'inspiració d'aquest artista gairebé renaixentista amb connexions amb el cinema i la ràdio. Amant de les músiques d'arrel i dels sons de sempre, va dedicar un disc, Rebetiko Gymnastas, a aquest estil musical grec i, l'any 2013, fins i tot va produir i liderar una gira de la Banda della Posta, un grup de músics d'edat avançada d'Irpinia dedicats a la música nupcial. Ara, dedica el seu últim treball, Canzoni della cupa, a la terra dels seus pares. És un treball doble format pels discos Polvere i Ombra. I si en el primer se submergeix en la tradició musical pròpia del sud d'Itàlia i s'endinsa en un món folklòric, rural, mític i mitològic, en el segon, protagonitza una experiència de folk global en la qual ha col•laborat amb artistes que van dels mítics Calexico a Flaco Jiménez, passant per la folklorista italiana Giovanna Marini.  

Un dels grans noms de la cançó italiana presenta a Barcelona un doble disc de folk que apareixerà al setembre i que s'inspira especialment en les terres de la Campània i la tradició musical del sud d'Itàlia.

Una producció de No Sonores. 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Interpretació musical
Vinicio Capossela (veu, acordió, piano, guitarra), Víctor Herrero (guitarra, viola de mà), Giusseppe Leone (percussió), Vincenzo Vasi (theremin, percussió, veus, efectes), Glauco Zuppiroli (baix), Giovannangelo de Gennaro: (viella, flautes, veus), Angelo Mancini (trompeta), Sergio Palencia (trompeta)
Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; Av. Rius i Taulet /Lleida

Bus

55, 150, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Seients reservats a la part posterior del teatre. Lavabos adaptats. Reserva d’aparcament.

Accessibilitat

Anell magnètic a la major part de l’aforament

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Nits d’estiu
Música
Data
10/07
Espai
Teatre Grec
Horari
22 h
Preu
18-28 €

Comparteix aquest contingut