Barcelona Cultura

Nit de Reis (o el que vulguis)

William Shakespeare / Pau Carrió

Concebuda com una peça d'entreteniment que tancava el cicle festiu del Nadal, Nit de Reis és considerada una de les comèdies d'estructura més rodona de Shakespeare. La rellegeix amb els seus propis codis Pau Carrió, que ja ha signat versions especialment renovadores i aplaudides de les obres del dramaturg anglès, entre els quals Victòria d'Enric V (basada en Enric IV i Enric V i vista al Grec 2014) o la seva pròpia versió del Hamlet estrenada el 2016. Ara porta a escena la història de dos bessons que naufraguen davant la costa d'Il·líria, on hi ha la cort del duc d'Orsino. La noia, Viola, es farà passar per home i entrarà a treballar, amb el nom de Cesàrio, a la cort del duc. Els embolics causats per aquests canvis de gènere donen peu a una història feta de disbauxa, festa, desconcert, separacions forçades, venjança, burla, ambigüitat, llàgrimes de riure i llàgrimes de tristesa... Ho experimenten uns personatges que, com diu el mateix director del muntatge, "es busquen i no es troben, s’acaricien i s’esgarrapen".

És el nou repte dels joves actors i actrius que integraran en els pròxims tres anys la Kompanyia Lliure i que ara es posen a les ordres de Pau Carrió després d'haver presentat aquesta temporada In memoriam (La quinta del biberó), Revolta de bruixes i Moby Dick, un viatge pel teatre.

 

La Kompanyia Lliure i un jove director i dramaturg que ja ha portat a escena la seva visió de Shakespeare en diverses ocasions s'enfronten a una comèdia fosca en la qual la confusió de gèneres té un paper destacat.

 Una coproducció del Grec 2017 Festival de Barcelona i Teatre Lliure.

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Versió i direcció
Pau Carrió
Interpretació
Joan Amargós, Enric Auquer, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Lluís Marquès, Joan Solé, Júlia Truyol (resta del repartiment, en curs)
Composició musical
Arnau Vallvé
Interpretació musical
Arnau Vallvé, Pau Carrió
Escenografia
Sebastià Brosa, Pau Carrió
Moviment
Anna Rubirola
Vestuari
Silvia Delagneau
Disseny de la il•luminació
Raimon Rius
Ajudantia de direcció
Anna Serrano
Carrer del Montseny, 47, 08012 Barcelona, Espanya
Metro

L3 (Fontana)

FGC

Gràcia

Bicing

Santa Creu, 2; Canó, 1; Gran de Gràcia, 155

Bus

22, 24, 39, 114, V17, N4

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Nit de Reis
©felipe mena
Nit de Reis

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Complicitats
Teatre
Data d'inici
18/07
Data de finalització
21/07
Espai
Teatre Lliure Gràcia
Horari
20.30 h
Durada
120 min
Preu
28 €

Comparteix aquest contingut