Barcelona Cultura

Jordi Savall / Hespèrion XXI

Ibn Battuta. El viatger de l'Islam

Figura comparable en el món islàmic al nostre Marco Polo, a principis del segle XIV Ibn Battuta va començar, amb només 21 anys, un llarguíssim periple que el portaria, sortint del Marroc, fins a l'Extrem Orient i l'Àfrica negra. D'aquell recorregut de més de trenta anys de durada (més llarg, de fet, que el del mercader venecià) va quedar constància escrita en un volum, una rihla (el relat de viatges en la literatura clàssica àrab) que avui és una de les principals fonts d'informació sobre el món d'aquell temps. Jordi Savall recrea el periple d'Ibn Battuta recuperant músiques del moment i dels països que va recórrer. Composicions musicals anònimes, cants àrabs i otomans, temes tradicionals de Síria, el Iemen o Mali... Aquestes i altres músiques antigues formen el programa d'un concert que transportarà els espectadors i espectadores en el temps i en l'espai. La música s'alternarà amb uns textos seleccionats pel poeta, hebraista, traductor i actual director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, recitats per l'actor Jordi Boixaderas. Com és habitual en ell, Savall no només s'envolta dels músics d'Hespèrion XXI, sinó que també disposa, en aquesta ocasió, de la col•laboració de solistes turcs, sirians, marroquins, grecs, catalans i italians. 

El viatger més conegut del món islàmic inspira un concert en el qual un gran mestre de la música antiga reconstrueix el seu viatge, des del Mediterrani cap a l'Àsia.

Una producció de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Direcció musical
Jordi Savall
Interpretació musical
Jordi Savall (vièle, rabec)
Hespèrion XXI
Moslem Rahal (ney), Yurdal Tokcan, (oud), Hakan Güngör (kanun), Nedyalko Nedylakov (kaval), Haïg Sarikouyoumdjian (duduk, belul), Gaguik Mouradian (kamancha), Dimitri Psonis (santur, saz), Ballaké Sissoko (kora), Guillermo Pérez (organetto), Pedro Estevan (percussió), David Mayoral (percussió)
Solistes
Meral Azizoğlu (cant), Waed Bouhassoun (cant, oud), Driss El Maloumi (cant, oud), Hamam Khairy (cant, riq i sonaja), Lluís Vilamajó (tenor), Furio Zanasi (baríton), Katerina Papadopoulou (cant)
Intèrpret
Jordi Boixaderes (recitador)
Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; Av. Rius i Taulet /Lleida

Bus

55, 150, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Seients reservats a la part posterior del teatre. Lavabos adaptats. Reserva d’aparcament.

Accessibilitat

Anell magnètic a la major part de l’aforament

Alfred Mauve
Alfred Mauve
Alfred Mauve
Alfred Mauve
Frédéric Dugit
Frédéric Dugit
Frédéric Dugit
Frédéric Dugit

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Selecció
Música
Data
31/07
Espai
Teatre Grec
Horari
22 h
Preu
16-35 €

Comparteix aquest contingut