Barcelona Cultura

Israel Galván

La Fiesta

A Israel Galván l'hem vist incorporant al seu flamenc tècniques, passos i idees que procedeixen de la dansa teatre o de la dansa contemporània. I aquesta voluntat de repensar la pròpia manera de ballar a partir de la manera de ballar d'algú altre, de ballar amb d'altres fugint alhora de les coreografies de grup, el porta ara a compartir escenari amb vuit artistes ballarins i músics. Ells posen en comú els seus talents a la vegada que es rebel·len contra l'espai i el temps, en una festa que és, alhora, guerra i rebel·lió. S'expressen amb un llenguatge propi fet de la suma de tots els llenguatges que utilitzen: el de la dansa contemporània i el del flamenc, el de la performance, el de les onomatopeies i els sons guturals, el de les paraules dites en els idiomes més diversos...

Sí, aquest és un espectacle polifònic construït a partir de la recerca de la màxima llibertat pròpia d'Israel Galván; de les investigacions en el món del folk i el rock de la violinista, cantant i ballarina Eloísa Cantón; del talent a la guitarra d'Emilio Caracafé (un dels molts artistes nascuts al barri de Las 3.000 Viviendas, a Sevilla); del flamenc tradicional del bailaor (i pianista, cantaor, percussionista, i palmero) de Cadis El Junco; de l'art del bailaor de Màlaga Ramón Martínez; dels paisatges invisibles que el cantaor i estrella de la música independent Niño de Elche crea amb la veu i la guitarra; de la presència imponent de l'artista gitana Uchi; de la veu de l'artista tunisiana Alia Sellami, formada en música àrab, lírica i jazz... Totes aquestes veus i presències formen part d'una festa escènica que parteix del flamenc però que troba tota la seva força en la diversitat. 

Un bailaor que ha combinat el seu art amb les formes més noves de la dansa contemporània convida a pujar a l'escenari artistes dels estils més diversos i organitza una festa que, com la vida, és, a la vegada, celebració i guerra.

Una coproducció d'A Negro Producciones, Festspielhaus St. Pölten (inkl. Artist Residency), Théâtre de la Ville / La Villette (París), Festival d’Avignon, Théâtre de Nîmes – scène conventionée pour la danse contemporaine, Sadler’s Wells London, Movimentos Festwochen der Autostadt in Wolfsburg, MA scène nationale – Pays de Montbéliard, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre De l’Archipel – scène nationale de Perpignan, Teatro Central de Sevilla.

Amb la col·laboració de l'Agencia Andaluza de Instituciones Culturales - Consejería de Cultura - Junta de Andalucía, Instituto Andaluz del FlamencoInstituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura.

Agraïments: Grec Festival de Barcelona, Temporada Alta - Festival de tardor de Catalunya. Girona-Salt, Aichi Prefectural Art Center.

Israel Galván és artista associat al Théâtre de la Ville (París). 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Concepció / direcció artística i coreografia
Israel Galván
Aparato
Pedro G. Romero
Interpretació
Israel Galván, Eloísa Cantón, Emilio Caracafé, El Junco, Ramón Martínez, Niño de Elche, Alejandro Rojas-Marcos, Alia Sellami, Uchi. Amb la col·laboració especial del cor Byzantine Ensemble Polytropon: Panagiotis Andriopoulos (director), Angelos Bentis, Charalampos Kalapanidas, Dimitrios Karadimas
Disseny de la il·luminació
Carlos Marquerie
Codirecció musical
Israel Galván i Niño de Elche
Col•laboració en la posada en escena
Patricia Caballero
Ajudantia en la posada en escena i regiduria
Balbina Parra
Escenografia i direcció tècnica
Pablo Pujol
Disseny del so
Pedro León
Vestuari
Peggy Housset
Coordinació artística
Carole Fierz
Direcció de producció
Cisco Casado - A Negro Producciones
Assessoria de producció
Dietrich Grosse
Management en gira i ajudantia de producció
Amparo Hernández
Comunicació
Jaime Quintero
Assessorament a la producció
Dietrich Grosse
Ajudantia de producció
Amparo Hernández
Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; Av. Rius i Taulet /Lleida

Bus

55, 150, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Seients reservats a la part posterior del teatre. Lavabos adaptats. Reserva d’aparcament.

Accessibilitat

Anell magnètic a la major part de l’aforament

La fiesta
Annette Hauschild
La fiesta
Alexandra Kononchenko
La fiesta
Ruben Camacho
La fiesta
Ruben Camacho
La fiesta
Ruben Camacho
La fiesta
Ruben Camacho
©Aliaksandra Kanonchenka
©Aliaksandra Kanonchenka
©Aliaksandra Kanonchenka
©Aliaksandra Kanonchenka
©Matthias Leitzke
©Matthias Leitzke
La fiesta
La fiesta
La fiesta
La fiesta
La fiesta
La fiesta

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Selecció
Dansa
Data d'inici
04/07
Data de finalització
05/07
Espai
Teatre Grec
Horari
22 h
Durada
90 min
Preu
16 €-30 €

Comparteix aquest contingut