Barcelona Cultura

Halka

Groupe Acrobatique de Tanger

Vells coneguts del públic barceloní, el Group Acrobatique de Tanger ja va passar pel Grec Festival de Barcelona l'any 2008 amb Taoub, un espectacle amb posada en escena del francès Aurèlien Bory, i el 2010 amb Chouf Ouchouf, dirigit per Martin Zimmermann i Dimitri de Perrot. I és que aquests artistes de Tànger treballen amb els millors creadors de l'escena contemporània europea, d'aquí que en aquest espectacle hagin col•laborat amb Airelle Caen, de la Compagnie XY (premi Ciutat de Barcelona 2012 per l'espectacle Le Grand C) per tornar a partir de la tradició popular marroquina. Aquest cop, tornen als orígens amb un Halka, paraula que designa en la seva llengua un muntatge festiu que pren la forma d'un cercle. Expressen així les contradiccions entre el món sagrat i el profà, i s'interroguen sobre el paper de les dones en les societats magribines, tot amb un embolcall musical fet de poesia, de percussions i de cants que aporten espiritualitat, recordant-nos així que l'acrobàcia tradicional marroquina s'inspira en les ensenyances del savi sufí del segle XV Sidi Ahmed Ou Moussa.

Piràmides de vertigen i acrobàcies espectaculars en un espectacle d'alt voltatge que incorpora l'artista francès Abdeliazide Senhadji. És el més nou d'una companyia nascuda a les platges de Tànger l'any 2003, quan un grup de joves marroquins que perfeccionaven la seva tècnica van esdevenir ambaixadors de l'acrobàcia tradicional de la seva terra.

La tradició marroquina de la pràctica acrobàtica es combina amb la creació contemporània, la música i l'humor, en el quart espectacle d'una companyia especialment estimada pels barcelonins.

Una coproducció de l’associació Halka (París) i Scènes du Maroc (Tanger - Maroc).

Coproduccions i residències: Biennale de la Danse de Lyon 2016; CIRCa, Auch, Gers, Midi-Pyrénées, pôle national des Arts du cirque i Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie i La Brèche à Cherbourg – Cirque Théâtre d’Elbeuf.

Coproducció: Bonlieu, scène nationale d’Annecy; Agora, Pole National des Arts du Cirque de Boulazac-Aquitaine; C.N.C.D.C. Châteauvallon - Scène Nationale; Archaos, Pôle National des Arts du Cirque Méditerranée; Château Rouge, scène conventionnée, Annemasse i San Sebastian 2016, Capitale Européenne de la Culture.

L'espectacle Halka rep el suport de la Direcció d'afers culturals d’Ile-de-France (DRAC) i de l’Adami.

El Groupe acrobatique de Tanger té el suport de: Fondation BNP-Paribas; Fondation BMCI; Ministeri de Cultura del Marroc; la Delegació Provincial de Cultura de Tànger i l'Institut Français de Tanger.

Per a espectadors i espectadores a partir de 6 anys.
 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Creació i interpretació
Groupe Acrobatique de Tanger (Najwa Aarras, Mohamed Takel, Amal Hammich, Mohammed Hammich, Mustapha Aït Ouarakmane, Adel Châaban, Mohammed Achraf Châaban, Mhand Hamdan, Abdelaziz El Haddad, Samir Lâaroussi, Younes Yemlahi, Ouahib Hammich, Hamza Naceri i Hammad Benjkiri)
Col·laboracions artístiques
Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Boutaina el Fekkak
Col·laboracions acrobàtiques
Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Boutaina el Fekkak & Nordine Allal
Col·laboració en acrobàcies marroquines
Mohammed Hammich (pare)
Composició musical
Xavier Collet
Vestuari
Ayda Diouri
Disseny de la il·luminació
Laure Andurand / Cecile Herault
Disseny del so
Edouard Heneman / Anthony Biscarat
Producció i difusió
Jean-François Pyka
Administració
Pauline Horteur
Direcció del Groupe Acrobatique de Tanger
Sanae El Kamouni
Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; Av. Rius i Taulet /Lleida

Bus

55, 150, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Seients reservats a la part posterior del teatre. Lavabos adaptats. Reserva d’aparcament.

Accessibilitat

Anell magnètic a la major part de l’aforament

Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton
Richard Haughton

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_En família
Circ
Data d'inici
12/07
Data de finalització
13/07
Espai
Teatre Grec
Horari
22 h
Durada
60 min
Preu
16-22 €

Comparteix aquest contingut