Barcelona Cultura

Fermín Muguruza & Micaela Chalmeta Big Band

El músic i autor Fermín Muguruza, que va ser líder de la banda Kortatu els anys vuitanta i de Negu Gorriak els noranta, ha mantingut aquest últim any una relació especialment estreta amb Barcelona. Després de signar la novel•la gràfica Black is beltza, un crit contra la censura i la discriminació, va portar l'experiència un pas més enllà en convertir una història ambientada en la Nova York dels temps de la discriminació racial en una exposició que reivindicava els moments més combatius dels anys seixanta. La va portar a l'Arts Santa Mònica, on el músic va establir un laboratori de creació amb l'artista barceloní Chalart58, i per on van anar passant nombrosos artistes locals (de Joan Garriga a Madjid Fahem, guitarrista de Manu Chao), amb els quals va confegir un disc editat per un segell barceloní. Aquella experiència transmèdia continuarà amb la realització d'un film d'animació, però, mentrestant, Muguruza ha establert una nova residència artística a la ciutat, aquest cop a Fabra i Coats, la direcció de la qual li va proposar crear xarxes entre la Fàbrica de creació i la població de Sant Andreu. Aprofitant que el Taller de Músics té una de les seves seus a la zona, Muguruza ha muntat una big band que pren el seu nom d'una cooperativista socialista i feminista de la Barcelona de principis del segle XX i que, precisament, està integrada per divuit dones i dos homes. El polifacètic músic de jazz i reconegut trompetista David Pastor s'encarrega de dirigir la formació.  

El músic basc tanca la seva residència a Fabra i Coats reinterpretant el seu repertori en companyia d'una big band formada per divuit dones i dos homes, totes estudiants, antigues alumnes o col•laboradores del Taller de Músics.

Una producció de Talka Records & Films, Kasba Music i el Taller de Músics. 

Amb la col·laboració de Fabra i Coats Fàbrica de creació.

El 13 de juliol, a les 18 h, xerrada amb el músic Fermín Muguruza a la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra (Segre, 22-32).

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Interpretació musical
Fermín Muguruza
Micaela Chalmeta Big Band
Milagros González, Alba Caret, Berta Gala, Neus Aranda (trompetes), Eva Garín, Francina Mercadal, Rocío Martínez, Berta Álvarez (trombons), Rose Monforte, Eva Fernández (saxos alts), Haizea Mariartu, Ariadna Just (saxos tenors), Paula Carrillo (saxo baríton), Lídia García (baix), Norman Pena (guitarra), Laia Vallès (piano), Gloria Maurel (bateria), Eva del Canto, Saphie Wells (veus).
Direcció de la Micaela Chalmeta Big Band
David Pastor
Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; Av. Rius i Taulet /Lleida

Bus

55, 150, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Seients reservats a la part posterior del teatre. Lavabos adaptats. Reserva d’aparcament.

Accessibilitat

Anell magnètic a la major part de l’aforament

Jon Usual
Jon Usual
Clara Cardona
Clara Cardona
Clara Cardona
Clara Cardona
Clara Cardona
Clara Cardona

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Nits d’estiu
Música
Data
15/07
Espai
Teatre Grec
Horari
22 h
Preu
15-18 €

Comparteix aquest contingut