Barcelona Cultura

CorroC

Escarlata Circus

Durant aquesta visita, la senyoreta Coral i el senyor Pedro ens parlaran dels gabinets de curiositats que s'estilaven en altres temps i ens mostraran que, en el museu on ens trobem, estem envoltats d'obres d'art... Si la nostra curiositat és juganera, ens adonarem que som amb els habitants més vells del planeta: les pedres. Escoltant-les ens sentim minúsculs davant la natura, l'univers i la seva història.

I com si es tractés d'una lliçó d'anatomia, reflexionarem sobre les intrigues del cor. Què és un batec? Quantes vegades batega el nostre cor? Quants quilòmetres de vasos sanguinis tenim escampats pel nostre cos? O potser pensarem una mica en la història i, tot viatjant des del temps dels egipcis i els grecs, a l'edat mitjana, a l'època dels pares de la raó i, finalment, als nostres temps, ens preguntarem, com és que, si el cor és un múscul que bomba la sang per tot el cos, ens referim a ell i no pas a cap altre òrgan per parlar d'amor?

A partir d'uns objectes aparentment inerts, ens sorprendrem com infants, aprofundirem com científics i posarem en contacte la imaginació i el coneixement, perquè l'art, com la ciència, també és una eina per conèixer el món.

Una experiència, concebuda com una visita guiada a una col•lecció de pedres amb forma de cor que cobren vida, expliquen històries i esdevenen així l'eix d'un exercici “geocardioteatralcircense”.

Una producció d'Escarlata Circus.

Amb la col•laboració de L’Estruch - Ajuntament de Sabadell, Teatre Principal d’Olot - Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, Théâtre de l’Agora Scène Nationale d'Évry - Évry (França), el programa de Suport a la creació de FiraTàrrega, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

Agraïments: Marduix Titelles, Joan Castellsaguer, Roser Tintó, Pep Arumí, Joaquim Armengol, Pablo Noailles, Cristina Rovira, Marik Kiffer i Vins de Pedra. I a totes les persones que ens han acompanyat i escoltat en el procés de creació.

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Autor/a
Jordi Aspa i Laura Tajada
Direcció
Laura Tajada
Interpretació
Jordi Aspa, Bet Miralta
Construcció de l'escenografia
Jordi Aspa
Ajudantia de construcció de suports
Carles Guardis
Conseller tècnic
Jordi Salvadó
Disseny de la il•luminació
Quico Gutiérrez
Ambientació olfactiva
Dario Sirerol
Producció
Marcel•lí Puig, Bet Miralta
Disseny gràfic
Münster Studio
Fotografies
Gina Aspa
Passeig de Santa Madrona, 39, 08038 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya, Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; pg. Exposició, 30

Bus

55, 150, N0, N6

Accessibilitat

Espai accessible. Lavabos adaptats.

Gina Aspa
Gina Aspa
Gina Aspa
Gina Aspa
Gina Aspa
Gina Aspa

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_En família
Circ
Data d'inici
10/07
Data de finalització
13/07
Espai
Museu d’Arqueologia de Catalunya
Horari
19.30 i 21.30 h
Durada
60 min (i 30 min de trobada amb el públic)
Preu
12 €

Comparteix aquest contingut