Barcelona Cultura

Cie Accrorap / Kader Attou

Douar

L'escena del hip-hop a França té una potència extraordinària que ha generat grans talents capaços de portar als escenaris un estil nascut al carrer i transformar, així, la manera d'entendre la dansa. Un d'aquests noms és el de Kader Attou, director artístic, ballarí i coreògraf de la Cie Accrorap, fundada el 1989 per ell mateix i per altres noms essencials de la dansa francesa actual, com ara Eric Mezino, Chaouki Saïd, Mourad Merzouki o Lionel Frédoc. La contemporaneïtat, la barreja de cultures i un fons humanista són marques de fàbrica d'aquest creador, que també és director del Centre Choréographique National de La Rochelle i que s’inspira tant en el hip-hop com en les arts del circ, en la dansa contemporània o en les arts de la imatge. I és que les seves coreografies trenquen fronteres entre gèneres per tocar temes del màxim interès i de tanta actualitat com Douar. En la peça que veurem al Grec, Attou posa a ballar un seguit de ballarins algerians que ens parlen amb el llenguatge del moviment sobre aquests somnis que, a banda i banda del Mediterrani, inspiren exilis i migracions. L'artista evita els llocs comuns i els clixés per tal de parlar-nos de l'avorriment, de la sensació de sentir-se empresonat i dels somnis de llibertat dels joves algerians, però també de les dificultats que troben uns altres joves, aquests residents a França, per assumir la doble cultura en la qual han crescut.

Un dels valors més nous de la dansa francesa actual ens convida a reflexionar, a cop de hip-hop, sobre el fenomen de l'emigració i els somnis de l'exili, especialment en el context de les relacions entre França i Algèria.

Una producció de la Cie Accrorap - Direction Kader Attou.

Coproduït per La Coursive Scène Nationale de La Rochelle, el CCN de Franche-Comté à Belfort, Le Prisme de Saint-Quentin-en-Yvelines i el Théâtre Jean Vilar de Vitry-sur-Seine.

Amb la col•laboració de Châteauvallon - Scène Nationale.

El Centre Chorégraphique National de La Rochelle / Cie Accrorap - Direction Kader Attou rep el suport del Ministeri de Cultura i Comunicació de la DRAC Nouvelle-Aquitaine, el Conseil Régional Nouvelle - Aquitaine, l'Ajuntament de La Rochelle i l’Institut Français per a algunes de les gires a l'estranger.

 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Direcció artística i coreògrafia
Kader Attou
Interpretació
Sim’Hamed Benalima, Fouaz Bounechada, Amine Boussa, Mabrouk Gouicem, Rachid Hamchaoui, Salem Mouhajir, Chaouki Saïd i Hichem Sérir Abdallah
Música
Manuel Wandji
Disseny de la il·luminació
Fabrice Crouzet
Vestuari
Nadia Genez
Regidoria
Stéphane L’Heryenat
Plaça de Margarida Xirgu, 1, 08004 Barcelona, Espanya
Metro

L1 (Espanya), L3 (Espanya; Poble Sec)

FGC

Espanya

Bicing

França Xica, 42; Passeig de l'Exposició, 30

Bus

55, 121, N0, N6

Accessibilitat

Sala accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Lavabos adaptats.

Accessibilitat

Tots els seients disposen de anell magnètic per a persones amb discapacitat auditiva.

João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia
João Garcia

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_En família
Dansa
Data d'inici
24/07
Data de finalització
25/07
Espai
Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany
Horari
20 h
Durada
60 min
Preu
24 €

Comparteix aquest contingut