Barcelona Cultura

Bowie Symphonic – Blackstar in concert

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya / Evan Ziporyn

«David Bowie Is» és l’exposició que el Museu del Disseny acull des del 25 de maig passat i que està dedicada a una de les figures més representatives de la música del segle passat: David Bowie. Com a part de les activitats programades al voltant d’aquesta exposició, el 13 de juliol l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya serà la protagonista del concert Bowie is Symphonic, en què reinterpretarà temes de Blackstar, l'últim disc d'una de les veus fonamentals de la música del segle XX.

El director i arranjador Evan Ziporyn revisita el que va ser l'últim treball de Bowie i porta al registre simfònic cançons com Lazarus, Blackstar o Girl Loves Me, en un concert per a violoncel i orquestra que aprofita la similitud del color sonor del violoncel amb el de la veu humana. Ziporyn és un compositor nord-americà dedicat a la música postminimalista, però amb connexions clares amb la música clàssica, l'avantguarda, les músiques del món i fins i tot el jazz.

L'espectacle, estrenat al març passat al Kresge Auditorium de Massachusetts (EUA), estarà protagonitzat per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i té com a solista convidada Maya Beiser, una violoncel•lista nord-americana nascuda a Israel que ha revolucionat el món del violoncel amb un repertori eclèctic i d'avantguarda amb el qual ha estat capaç de fer créixer de manera insospitada les possibilitats del seu instrument.

Una formació simfònica reinterpreta temes de Blackstar, l'últim disc d'una de les veus fonamentals de la música del segle XX

Una producció de L’Auditori. 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Interpretació musical
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Direcció de l'Orquestra
Evan Ziporyn
Solista
Maya Beiser (violoncel)
Carrer de Lepant, 150, 08013 Barcelona
Metro

L1 (Glòries), L2 (Monumental) L3 (Bogatell)

Tram

T4

Bicing

Padilla, 159; Ribes, 59

Bus

6, 7, 62, B20, B25, H12, V21, N0, N2, N3, N7, N11

Accessibilitat

Sales accessibles per a persones amb mobilitat reduïda Una fila de seients reservats Lavabos adaptats Reserva d’aparcament

Bowie Symphonic – Blackstar in concert
Aladdin Sane, 1973
Bowie Symphonic – Blackstar in concert

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Complicitats
Música
Data
13/07
Espai
L’Auditori
Horari
20.30 h
Preu
30 €

Comparteix aquest contingut