Barcelona Cultura

Bodas de sangre

Federico García Lorca / Oriol Broggi

La tragèdia és l'element fonamental d'aquesta història plena de simbolismes en la qual els costums i la tradició desfermen la tragèdia en la vida d'uns personatges guiats pels seus impulsos vitals. Passions, gelosia, sentiments ombrívols i, com a final, una mort que només la força de l'amor és capaç de vèncer. Oriol Broggi, director del muntatge, ha vist l'obra com un llarg poema protagonitzat pel nuvi i la núvia, per Leonardo i la seva dona. Al voltant d'ells es desenvolupa un seguit d'escenes marcades per les entrades i sortides d'uns personatges forts i secs, habitants d'un paisatge fet del blanc de la calç de les parets i del vermell de la sang. Un planter d'actors i actrius excepcionals, entre els quals Clara Segura i Nora Navas, donen vida a un muntatge on la música té, també, un protagonisme especial. I és que la interpreta, en directe, Joan Garriga, un acordionista i cantant que ha donat vida a dos projectes musicals que han quedat incrustats en la memòria musical de tota una generació de catalans i catalanes: Dusminguet i La Troba Kung-Fú.

Signa la posada en escena Oriol Broggi, un director premiat repetidament per muntatges com ara L’orfe del clan dels Zhao, Incendis i Antígona, però que ha signat també posades en escena tan recordades com Al nostre gust, una creació del 2015; Una giornata particolare, d'Ettore Scola o Cels, de Wajdi Mouawad.
 

Una de les obres teatrals més conegudes de l'autor granadí pren una vida nova en un muntatge que posa l'accent en el caràcter poètic i en la musicalitat d'aquest clàssic, una tragèdia sobre la vida, la mort i l'amor.

Una producció de La Perla 29. 

  • Fitxa artística

  • Com arribar

  • Més informació

Autoria
Federico García Lorca
Direcció
Oriol Broggi
Interpretació
Ivan Benet, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura, Montse Vellvehí i un cavall
Composició musical
Joan Garriga
Interpretació musical
Joan Garriga, Marià Roch i Marc Serra
Escenografia
Oriol Broggi
Vestuari
Berta Riera
Disseny de la il•luminació
Pep Barcons
Disseny del so / Concepció sonora
Damien Bazin
Disseny del vídeo
Francesc Isern
Ajudantia de direcció
Anna Castells
Producció
La Perla 29
Carrer de l'Hospital, 56, 08001 Barcelona, Espanya
Metro

L3 (Liceu)

Bicing

Rambla del Raval, 13; Riera Alta, 6; La Rambla, 80

Bus

14, 18, 38, 59, 91, 120, N6, N9, N12, N15

Dades

Aquesta activitat forma part de l'itinerari Grec_Complicitats
Teatre
Data d'inici
14/06
Data de finalització
28/07
Espai
Teatre Biblioteca de Catalunya
Horari
Juny: De dimarts a divendres, a les 20.30 h. Dissabtes, a les 21 h. Diumenges, a les 19 h Juliol: De dilluns a divendres, a les 20.30 h. Dissabte a les 21 h. Atenció: No hi ha funció el 23 de juny ni el 8, 14 i 15 de juliol
Durada
110 min
Llengua
Espectacle en castellà
Preu
25-28 €

Comparteix aquest contingut