Barcelona Cultura

Una mirada a l'escena europea jove amb Jan Lauwers, Nau Albet i Marcel Borràs

Dv, 02/03/2018 - 17:08

El director flamenc Jan Lawers tindrà molt a veure amb la programació d'enguany del Grec Festival de Barcelona. Us podreu acostar al seu univers creatiu mentre llegiu una entrevista amb els joves directors Nao Albet i Marcel Borràs. La condueix i ens l'explica el periodista i escriptor Andreu Gomila en una nova entrada del blog del Grec

Lawers va passar per Barcelona el passat gener per posar en escena al Teatre Lliure Montjuïc Beguin the Beguine. Va ser aleshores quan es va trobar amb els directors catalans per tal d'analitzar, entre d'altres assumptes, la relació de les noves generacions de creadors amb el món de l'escena.

El director coneix de fa temps Albet i Borràs, amb els qui ja fa anys que ha coincidit a tallers i d'altres experiències compartides. Ara, els dos directors, dos dels valors emergents de l'escena catalana més renovadora, treballen amb Romy Louise Lauwers i Victor Lauwers, fills de Lawers, i d'altres col•laboradors habituals del director flamenc, per portar a escena durant el Grec el muntatge Falsestuff (TNC).

A més, i també com a part de la programació del festival d'estiu barceloní, la Needcompany, la companyia de Jan Lawers, presentarà Concert by a Band Facing the Wrong Way, un concert performàtic que es podrà veure a l'Auditori.

En l'entrevista que podeu llegir al blog del Grec, el director s'interessa per l'estat actual de l'escena a casa nostra i per la petjada que han deixat creadors que, com ell, representen una generació anterior de professionals de l'escena. Lluny d'haver estat rebutjat pels creadors emergents, Lawers ha connectat amb una nova generació, un desafiament personal que, segons explica, li ha permés aprendre força dels més més joves.

"Heu de ser extrems", recomana Lawers als nous creadors escènics, a la vegada que considera que la seva feina, exhibida als grans teatres, té, avui, un component mainstream. I és que el necessita, segons explica ell mateix, per fer diners i tenir la llibertat d'explorar els territoris que consideri més convenients.

Si voleu llegir íntegrament la conversa de Jan Lawers amb Nao Albet, Marcelo Borràs i Andreu Gomila, no deixeu de llegir la nova entrada publicada al blog del Grec.
 

Jan Lauwers
By Jean-Pierre Stoop

Comparteix aquest contingut