Barcelona Cultura

Un projecte musical singular: Santiago Auserón revisitat en clau simfònica, amb la Banda Municipal de Barcelona

Dc, 22/03/2017 - 09:58

Un dels músics que més han marcat l'escena musical en castellà des dels anys 80 fins al moment actual passa pel Teatre Grec de Montjuïc el dia 8 de juliol per repassar alguns dels moments més destacats de la seva carrera d'una manera diferent, en clau simfònica. Tindrà la complicitat d'una formació musical que té tants anys com ganes d'experimentar: la Banda Municipal de Barcelona.

Us parlem de Santiago Auserón, un músic que es va donar a conèixer com a líder de Radio Futura durant els anys 80 i 90 i que va fer populars alguns temes que formen part de la banda sonora de tota una generació. No era casualitat que les lletres de les seves cançons fossin tan rodones com intel•ligents, ja que a més de músic, és un llicenciat en Filosofia i Lletres que va estudiar amb figures del pensament modern com Gilles Deleuze.

Uns anys més tard, ja amb el nom de Juan Perro, Auserón va explorar les sonoritats negres, del soul al son, i, molt especialment, la vinculació d'aquestes músiques amb els ritmes originaris de la península ibèrica. Però les seves ganes d'experimentar no s'han acabat i, ara, està ocupat en una gira durant la qual reinterpreta algunes de les cançons que més popular l'han fet, acompanyat d'una orquestra simfònica.

A Barcelona, l'acompanyarà la Banda Municipal de Barcelona, una formació íntimament vinculada a la vida cultural barcelonina que mai no falla a la seva cita amb el Grec Festival de Barcelona i que ha demostrat una versatilitat excepcional protagonitzant experiències sonores de tota mena o gairebé. Temes com Annabel Lee o La negra flor sonaran, doncs, en la veu del mateix Auserón però amb un registre ben diferent i interpretades per una orquestra que l'any passat va fer 130 anys de vida i que és especialment estimada pels barcelonins

Santiago Auserón
Santiago Auserón

Comparteix aquest contingut